Zaštitaru je određena mjera zabrane obavljanja zaštitarskog posla te javljanje policiji svakih 15 dana, doznaje se na sudu. Tužiteljstvo na tu odluku ima pravo žalbe o kojoj odlučuje izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda.


Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, izvijestilo je ranije Državno odvjetništvo (DORH).


U DORH-u preciziraju kako postoji sumnja da je 46-godišnjak, u nedjelju oko 16,20 sati u krugu jedne tvornice u Zagrebu, radeći kao zaštitar uočio dvojicu muškaraca u počinjenju protupravnih radnji koji su potom počeli bježati pa je okrivljenik u nakani da ih liši života ispalio iz službenog pištolja nekoliko hitaca prema njima.




Jedno je streljivo pogodilo 36-godišnjaka u prdijelu tijela i nanijelo mu strijelnu ranu uslijed koje je ubrzo preminuo, dodaje tužiteljstvo.


Policijska uprava zagrebačka je ranije, ne navodeći identitet osumnjičenog zaštitara, izvijestila da su nepoznati počinitelj ili više njih, došli do ograde dvorišnog kruga trgovačkog društva, na kojoj je prije tjedan dana bio napravljen otvor, kroz koji su se provukli, ušli u skladište iz kojeg su ukrali više proizvoda industrijske boje.




”Prilikom bijega, od strane nepoznatog počinitelja, najvjerojatnije zaštitara, ispaljeno je nekoliko hitaca od kojih je jedan pogodio 36-godišnjaka. Član obitelji koji se u tom trenutku nalazio s njime, odvukao ga je u obližnju šumu gdje je preminuo, a počinitelj se udaljio s mjesta događaja”, izvijestio je ranije PUZ dodajući da je materijalna šteta zasad neutvrđena.