Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

KREŠIMIR PAHOKI

Daruvarskog ubojicu doveli na ispitivanje, novinari ga pitali zašto je to učinio

Autor: P. N.

23.07.2024. 20:38
Daruvarskog ubojicu doveli na ispitivanje, novinari ga pitali zašto je to učinio

Foto: Neva Zganec/PIXSELL



Višestruki daruvarski ubojica Krešimir Pahoki u utorak navečer, oko 19, 30 sati, pod pratnjom policije je doveden u Županijsko državno odvjetništvo gdje će još jednom biti ispitan o detaljima zločina koji je jučer potresao Hrvatsku. Bio je smiren, u lisicama i sa štakom, a na novinarsko pitanje što je motiv ubojstava koje je počinio, nije odgovorio, javlja Moj portal.



Novo ispitivanje


Podsjetimo, 51-godišnji umirovljeni vojni policajac u ponedjeljak ujutro u domu za starije i nemoćne u središtu Daruvara iz pištolja je ubio šestero ljudi, uključujući i vlastitu majku. Osim majke, usmrtio je još tri starije štićenice doma i 37-godišnjeg njegovatelja Damira Fijalu, dok je jedna štićenica od rana preminula na putu do virovitičke bolnice.




Nakon ispitivanja u Županijskom državnom odvjetništvu, Pahokija bi trebali vratiti zatvorskom nadzorniku te ga ujutro dovesti pred suca istrage na Županijski sud u Bjelovaru, a s obzirom na težinu zločina koji je počinio, za pretpostaviti je kako će mu biti određen pritvor do donošenja odluke o početku suđenja.


11 kaznenih djela


Policija je ranije danas izvijestila kako je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja utvrdila kako postoji osnovana sumnja da je Pahoki počinio 11 kaznenih djela: jedno kazneno djelo teškog ubojstva ženske osobe, četiri kaznena djela teškog ubojstva, jedno kazneno djelo ubojstva, tri kaznena djela teškog ubojstva u pokušaju i dva kaznena djela ubojstva u pokušaju.