Policija je, ne navodeći Pahokijev identitet, izvijestila kako je osumnjičeni u ponedjeljak ušao u prostor ustanove za smještaj starijih i nemoćnih osoba u Daruvaru, gdje je u namjeri da liši života više osoba pucao iz vatrenog oružja, čime je počinio 11 kaznenih djela.


Preciziraju da je riječ o jednom teškom ubojstvu ženske osobe, četiri teška ubojstva, jednom ubojstvu, tri teška ubojstva u pokušaju i dva ubojstva u pokušaju.


Očevidom na mjestu događaja rukovodila je zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, koja je naložila obdukciju smrtno stradalih osoba, dodaje policija.




U policiji ističu da je protiv Pahokija podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina izvjavio je u ponedjeljak u Daruvaru da je policija uhitila Pahokija u ugostiteljskom objektu nedaleko od doma za starije i nemoćne osobe vrlo brzo nakon dojave o pucnjavi te da je kod sebe imao neregistrirano kratko vatreno oružje.




Izvijestio je kako je na mjestu događaja ubijeno pet osoba, u virovitičkoj bolnici još jedna osoba podlegla je ozljedama, dok je njih šest ozlijeđeno.


Pet ubijenih bili su štićenici doma, a jedna je osoba bio djelatnik doma.


Milina je otkrio i da je policija prema Pahokiju od 2012. do lipnja ove godine postupala tri puta zbog narušavanja javnog reda i mira te zbog obiteljskog nasilja.