ponedjeljak, 22. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

poginuo na mjestu

DOVRŠEN OČEVID U nesreći na Kalmetini poginuo 49-godišnjak. Tragediji kumovala prebrza vožnja

Autor: K.E.

22.07.2024. 09:39
DOVRŠEN OČEVID U nesreći na Kalmetini poginuo 49-godišnjak. Tragediji kumovala prebrza vožnja

Foto: Arhiva ZL



Kako smo u subotu navečer pisali, oko 20.25 sati na državnoj cesti DC-424 kod Zemunika Donjeg dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao vozač motocikla.


Prema rezultatima očevida, prometna nesreća se dogodila dok je 49-godišnjak prije stjecanja prva na upravljanje, upravljao motociklom zadarskih registarskih oznaka u pravcu Zadra, a brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste uslijed čega je izgubio kontrolu nad vozilom te slijeće izvan kolnika i udara u zaštitnu metalnu ogradu između dva kolnička traka.


Motocikl s vozačem se nastavlja nekontrolirano kretati uz ogradu, uslijed čega se vozač odvaja od motocikla i pada na kolnik dok se motocikl dalje nastavlja nekontrolirano kretati te se zapalio.




Od zadobivenih ozljeda, 49-godišnji hrvatski državljanin je preminuo na mjestu događaja. Požar na vozilu su ugasili vatrogasci. O događaju je izviješteno mjerodavno državno odvjetništvo u Zadru. Policijski službenici su na mjestu događaja proveli očevid.


Navedena dionica ceste je za vrijeme provođenja očevida bila zatvorena za sav promet te se u vremenu od 20.40 do 00.20 sati promet odvijao obilaznim pravcima.