Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

u beogradu

Likvidiran osumnjičeni za ubojstvo srpskog policajaca

Autor: Hina

19.07.2024. 19:56
Likvidiran osumnjičeni za ubojstvo srpskog policajaca

Foto: Davor Javorović/PIXSELL



Srbijanska policija likvidirala je u petak osumnjičenog za ubojstvo graničnog policajca tijekom rutinske kontrole kod Loznice, potvrdio je ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, koji je ranije taj napad nazvao “navjerojatnije terorističkim”.




Granični policajac Nikola Krsmanović (34) je ubijen, a njegov pedesetogodišnji kolega Vjekoslav Ilić teško je ranjen u srijedu kad je na njih pucao jedan od dvojice putnika u “mercedesu” zaustavljenom u graničnom pojasu.


Kao osumnjičenog MUP je naveo kosovskog Albanca Fantona Hajrizija i objavio njegovu fotografiju, pozivajući građane da pomognu u potrazi u koju su od jučer uključeni helikopteri i dronovi te brojne policijske snage.


Osumnjičenog je likvidirala Specijana antiteroristička postrojba MUP-a, potvrdio je Dačić.
Policija je ranije priopćila da je na mjestu napada, nakon što je policija uzvratila vatru, nađena putovnica na ime Artana Hajrizija, izdana na Kosovu i njemačka osobna iskaznica. Artan Hajrizi je, prema pisanju beogradskih medija, brat osumnjičenog za ubojstvo, a njemačkoj je policiji navodno rekao da mu je brat u Njemačkoj ukrao dokumente.




Dačić je to u četvrtaki ocijenio kao “klasičnu laž”, uvjeren da su braća Hajrizi bila u dosluhu i da je to organizirani čin.