Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

grmljavinsko nevrijeme

NAGLA PROMJENA VREMENA Izdana upozorenja za zadarsko područje!

Autor: K.E.

19.07.2024. 17:48
NAGLA PROMJENA VREMENA Izdana upozorenja za zadarsko područje!

Foto: Luka Jeličić



Dvotjedni toplinski val napokon dolazi svom kraju. No, njegov kraj donijet će grmljavinsko nevrijeme koje na zadarsko područje, prema DHMZ-u, stiže već noćas.


Iz DHMZ-a upozoravaju da je potrebno biti na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena te posebno pripaziti u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni.


– Ljeti takav pad temperature nikad ne dolazi sam, uvijek ga prati kiša, pljuskovi i grmljavina i upravo to ćemo imati i u petak navečer i u subotu te je velika vjerojatnost za lokalna nevremena u prvom dijelu noći osobito na sjevernom Jadranu, a onda u drugom dijelu noći i ujutro te tijekom subote u kopnenom dijelu Hrvatske, u Zagorju i Međimurju moguća je obilna kiša i jaki pljuskovi.




Ta kiša će pasti u jako kratkom vremenu pa je velika mogućnost za bujične poplave i na kraju tu su još olujni udari vjetra, rekao je meteorolog Dnevnika Nove TV Nikola Vikić Topić.


Za zadarsko područje za subotu su upaljena dva meteoalarma, ne samo zbog potencijalno opasnog vremena, već i zbog ekstremno visokih temperatura.