Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

KRAJ TRAKAVICE

Erlić vraćen u radni odnos u "Benković": 'Konzultirat ću se sa Sindikatom i nakon toga...'

Autor: Nikolina Lucić

19.07.2024. 09:21
Erlić vraćen u radni odnos u

Foto: ARIF SITNICA



Bivši djelatnik benkovačkog komunalnog poduzeća i sindikalni povjerenik Darko Erlić nakon osmomjesečne pravne trakavice vraćen je u radni odnos u tvrtki Benković d.o.o. na mjesto djelatnika u reciklažnom dvorištu, što odgovara njegovoj stručnoj spremi, potvrdio nam je to njegov pravni zastupnik u ime Novog sindikata, Vedran Uranija, kazavši kako je na Erliću da razmisli želi li prihvatiti ponudu Benkovića.


Primjer ekstrema




– Ugovor mu u tvrtki nisu htjeli dat’ na ruke što je njihova zakonska odredba, započeo je Uranija naglasivši ipak kako su jako sretni zbog ishoda ove pravne trakavice koja je došla do ureda najviših pravnih i političkih institucija u Hrvatskoj.


– Pitanje rješenja o povratku na posao tako je korektno riješeno sa strane predstavnika tvrtke, no Benković bez pravnog postupka ne želi isplatiti troškove plaća i doprinosa, istaknuo je Uranija dodavši kako je ročište za pitanje novčanog obeštećenja zakazano za 19. srpnja.


– Najvažnije u ovom slučaju za naglasiti je činjenica da je gospodin Erlić vraćen u radni odnos, osam mjeseci nakon što je presuda u njegovu korist postala pravomoćna. Mi u sindikatu jako smo zadovoljni ishodom ovog slučaja, koji je istina dosegnuo neviđene pravne razine i postao primjerom ekstrema. Primorani smo bili obratiti se najvišim pravnim institucijama u državi, no napokon smo uspjeli, dodao je Uranija koji Erlića zastupa otkada mu je kao sindikalnom povjereniku tvrtke Benković d.o.o. nezakonito uručen otkaz bez prethodne suglasnosti poslodavca sa Sindikatom.


Pitanje obeštećenja




– Očekujemo isplatu u visini zaostalih primanja od prekida radnog odnosa, za taj novac morat ćemo se boriti pravnim putem, mada nema pravnih prepreka za isplatu obeštećenja. Zadovoljni smo promptnošću institucija koje su reagirale na naše nedavne dopise što je pokazalo kako pravna država uistinu funkcionira. Na gospodinu Erliću je da promisli želi li ugovor prihvatiti ili ne, zaključio je Uranija.


Erlić nam je kazao kako će uzeti dan, dva da razmisli o tome vrijedi li prihvatiti ponudu.




– Ona je s njihove strane korektna i odgovara mojim kvalifikacijama i zakonskoj obvezi koja je presudom u moju korist nastala prema njima. Konzultirat ću se sa Sindikatom i nakon toga odlučiti hoću li posao prihvatiti, kratko je kazao Erlić.