Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

RIBOLOVNA PROGNOZA

Iskoristite suhe i tople ljetne dane za uživanje u ribolovu

Autor: Boris Bulić

18.07.2024. 11:03
Iskoristite suhe i tople ljetne dane za uživanje u ribolovu

Foto: Luka Jeličić



Topli i suhi dani su pred nama u i ovom tjednu, a vjetrovi koji će se javljati bit će umjereni i nipošto toliko jaki da bi osujetili ribolovne pohode. To će biti uglavnom ljetni ‘dnevni’ vjetrovi, uvijek toliko traženi i cijenjeni, budući da tako dobro rastjeruju vrućinu.


Nekoliko kapi kiše možemo očekivati krajem vikenda, ali samo na mikrolokacijskim razinama, što je zapravo posljedica premještanja vlažnog atmosferskog sloja prema istoku.


Ribe ima i na stanje u podmorju se nitko ne žali, osim onih potpuno nevještih. No svaki se nauk najprije mora izučiti da bi rezultati bili opipljivi. Tako je i s ribolovom. Valja se malo uputiti, pa će riba sama doći.




Plave ribe ima i nije je teško uloviti raznoraznim tehnikama u pola mora, od klasične udice do lake panule, dok se i s obale na određenim pozicijama može loviti spinnerskim tehnikama.


Zbog mjesečeve faze će parangalisti morati obratiti malo više pažnje na kurente, no rezultati ne bi trebali izostati, baš kao ni kod ljubitelja klasične teške panule. Gofovi se ulove, ali ne toliko često i njihovo vrijeme tek treba doći.