Petak, 19. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Natjecanje u Metkoviću

Dvije pobjede osmerca Jadrana na Neretvi

Autor: Šime Ćurko

18.07.2024. 10:36
Dvije pobjede osmerca Jadrana na Neretvi

Foto: VK Jadran



Ženski i muški osmerac Veslačkog kluba Jadran pobjednici su utrke osmeraca u otvorenoj kategoriji na rijeci Neretvi u Metkoviću. Veslalo se uzvodno po Neretvi, s ciljem ispred VK-a Neretvanski gusar. Bila je to osma pobjeda za zadarski klub u muškoj otvorenoj kategoriji u devet održanih regata, dok je djevojkama to bila druga pobjeda. Za ženski osmerac nastupile su: Sara Žuvanić, Maris Milin, Viktorija Aleta, Dora Turčinov, Martina Viduka, Augustina Mihatov, Rahela Marcelić, Lana Marijačić i kormilar Tonko Mišlov, dok je muški osmerac veslao u sastavu: Mateo Matešić, Rafael Brkić, Luka Kraljić, Frane Vulelija, Petar Miloš, Luka Barešić, Filip Matešić, Luka Čoban i kormilar Tonko Mišlov. S veslačima su bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin.


Iz Kluba su potvrdili pokretanje crowdfunding kampanje za prikupljanje sredstava za nabavku novog kombija koji, osim za prijevoz članova kluba, služi i za vuču prikolice za prijevoz brodova na regate.


– Vodstvo Kluba kontinuirano radi na tome kako bi se našim članovima, koji redovno i marljivo treniraju, osigurali što bolji uvjeti, ali natjecateljski čamci, vesla i druga nužna oprema su izuzetno skupi te Klub troši veliki dio svojih prihoda na opremu te ne može osigurati vlastita sredstva za nabavu novog kombija. Trenutačni kombi kupljen je kupljen je 2003. godine, a prešao je 400 tisuća kilometara. Ciljani iznos u kampanji je 30.000 eura – objavili su iz Jadrana.