Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

dm Zadar jump 2024

Po 15. put skakat će se u more sa zadarske rive, evo kako se akreditirati

Autor: Antonia Vodan

17.07.2024. 14:01
Po 15. put skakat će se u more sa zadarske rive, evo kako se akreditirati

Foto: FILIP BRALA



Po 15. put skakat će se u more sa zadarske rive. dm Zadar jump 2024, manifestacija ranije znana kao dm Millennium jump i ove će godine okupiti tisuće ljudi koji će svojim skokovima u more doprinijeti plemenitom cilju. Naime, polovica skupljenih novčanih sredstava namijenjeno je donaciji Dječjem vrtiću Latica – za djecu s poteškoćama u razvoju – polaznicima škole plivanja koju je oformio organizacijski tim dm Zadar jumpa. Također, u sklopu manifestacije, bit će moguće odraditi besplatni dermatološki pregled u sklopu dm-ove turneje besplatnih dermatoloških pregleda. dm Zadar Jump održat će se u subotu, 27.7. 2024., s početkom od 14:30 sati. 


Ovu manifestaciju rado podržava i Turistička zajednica Grada Zadra čija čelnica Iva Bencun u njoj vidi ne samo humanitarni predznak, već i značajan turistički potencijal. 


– Meni je, naravno, drago da se ova manifestacija održava. Jedne godine je nije bilo radi obnove rive, ali sad nam je riva u punom sjaju, tako da će predivne slike obići Hrvatsku, a vjerujem i puno šire. Ono što je nama jako drago je da ovom manifestacijom pokazujemo koliko je čisto naše more. Rijetko koji grad u Hrvatskoj, a i šire, se može pohvaliti time da je moguće kupati se u samom centru. Šaljemo jednu lijepu poruku i našim domaćim ljudima koji dolaze sudjelovati u velikom broju, a i svim turistima koji će nam se pridružiti. Još jedna stvar koja me izuzetno veseli je da manifestacija svake godine ima i humanitarni karakter, tako da ima više aspekata koje pokriva i sve njih podržava i Turistička zajednica, iskazala je svoju potporu Bencun. 


Ponosni sponzor




Područni menadžer dm-a Marijan Doutlik naglasio je kako je dm godinama ponosni sponzor ovog događaja. 


– dm je dugi niz godina ponosni partner Millennial skoka u more, odnosno događaja koji sjedinjuje pomaganje zajednici s jedne strane, a s druge strane, promoviranje Zadra kao turističke destinacije. Tijekom godina, sa sve više i više skakača podržali smo rad škole plivanja za djecu s teškoćama u razvoju iz DV Latica, a iz tog razloga okupljamo se i ove godine. Ovaj cilj upotpunit ćemo i zabavnim sadržajem, različitim skokovima, a prije toga bit će i naša inicijativa “Zaštiti se i uživaj u suncu” u sklopu koje održavamo besplatne dermatološke preglede. Dermatološke preglede obavljat će šest dermatologa. Do sada je na zadarskoj rivi pregledano preko 6100 ljudi. Pozivam sve Zadranke i Zadrane da nam se pridruže. Podržimo našu zajednicu, zabavimo se i učinimo nešto dobro za svoje zdravlje, izjavio je Doutlik, dok je autor projekta i izvršni producent Neven Stojaković predstavio ovogodišnji program i ukazao na promjenu u nazivu. 


– Ove godine je jedna promjena: promijenili smo naziv samog događaja iz Millennial u “dm Zadar jump 2024” jer želimo što više Zadar brendirati u svemu tome. Ovo je manifestacija koja ne postoji nigdje u svijetu i šteta je da se automatski ne vezuje za grad Zadar, a tu je nastala i tu je izmišljena. 


FOTO: FILIP BRALA


Akreditacija košta pet eura


Ove godine smo pomakli i vrijeme ulaska na binu zbog velikih vrućina na 14:30 pa će se, samim time, sve pomaknuti za tih dva sata u odnosu na prije. Naši gosti su stvarno raznovrsni i jako puno njih planira svoj dolazak u Zadar u vrijeme ovoga događaja. Jako puno stranaca je oduševljeno i potpuno zatečeno time što se događa, a mi sami možda nismo ni svjesni koliko je ovo veliki događaj i koliko je jedinstven jer smo već navikli na njega. Međutim, svi naši novi gosti ga prvi put doživljavaju kao nešto čudesno. 


Ove godine program će se sastojati od tri skoka, oni će biti u razmacima od sat vremena. U popodnevnim satima imat ćemo koncert Ante Casha koji će zabaviti tu mlađu populaciju koja više posjećuje ovu manifestaciju, ali imamo tu i starijih koji dolaze od prve godine. Zadnji skok se događa u 17: 40 i nakon toga ispisujemo natpis tijelima na engleskom jezikom “15 HAPPY YEARS”.


Akreditacije se počinju izdavati od ponedjeljka 22. 7. na Narodnom trgu i na Kalelargi kod dm-ove poslovnice od 19 do 23 sata. Akreditacija košta pet eura. Tri tisuće akreditacija postoji, a polovina iznosa ide za školu plivanja koju smo već naveli. Prvi koji će skočiti u more bit će novih desetak djece iz Latice koje su kroz tu našu školu naučili plivati i razbili strah od vode i dali najljepši smisao ovom projektu, zaključio je Stojaković.