Pomorska je policija utvrdila da je član posade broda upravljao gliserom kojim je na kolutu za zabavu vukao dvije osobe. Nakon udarca u val i upada u more gliser se nekontrolirano kretao, a zatim udario u drugo plovilo s kojeg je u more pao 71-godišnji član posade. Njemu je, dok se nalazio u moru, preko noge prešao gliser i teško ga ozlijedio.


Na mjestu nesreće je obavljen očevid, obaviješteno je nadležno državno odvjetništvo i u tijeku je istraživanje.




S obzirom na ljetno “ludovanje” glisera po moru, pomorska policija neprekidno kontrolira akvatorij kako bi se pomorska plovidba odvijala sigurno. Tako su u protekla dva dana u akvatoriju otoka Čiova, Brača, potom Trogira, Kaštela i Splita sankcionirali devet osoba zbog glisiranja od kojih su troje hrvatskih državljana, a šest stranih.. Sukladno zakonu su prekršajno sankcionirani i naplaćene su im novčane kazne.


U policiji podsjećaju da je Pravilnikom o sigurnosti pomorske plovidbe normirano da motorne brodice  i brodice na mlazni pogon kao što su skuteri, jet ski, brodica na zračnom jastuku i slično mogu ploviti s hidrodinamičkim uzgonom, odnosno glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale i to na području na kojem nije zabranjeno glisirati.


Iz policije su apelirali na sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi bilo što manje negativnih događaja na moru.