Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

37 C°

DON ŽIVKO KUSTIĆ

Na Pagu se obilježava deseta godišnjica smrti don Živka Kustića, evo kada je misa

Autor: Portal ZL

17.07.2024. 08:45
Na Pagu se obilježava deseta godišnjica smrti don Živka Kustića, evo kada je misa

Foto: ZADARSKA NADBISKUPIJA



Deseta godišnjica smrti don Živka Kustića (Split, 12. prosinca 1930. – Zagreb, 18. srpnja 2014.) obilježava se u četvrtak, 18. srpnja, u njegovom rodnom Pagu gdje je odrastao. Don Živko je bio dugogodišnji urednik Glasa Koncila i pokretač brojnih katoličkih inicijativa u vrijeme komunizma.


U zbornoj crkvi Uznesenja BDM u Pagu, misu zadušnicu u 19 sati predvodi don Božo Barišić, paški župnik i dekan, a propovijeda don Dario Tičić paški sin, župnik Biograda n/m. Nakon mise, u atriju Kneževog dvora u Pagu u 20 sati, na tribini će se predstaviti knjiga ‘Živko Kustić – Neustrašivi glas Crkve u Hrvata’ čiji je autor Marino Erceg, novinar Glasa Koncila.


Na tribini, o don Živku Kustiću će govoriti i knjigu predstaviti umirovljeni zadarski nadbiskup Želimir Puljić, don Dario Tičić, svećenik rodom iz Paga koji je Kustića i osobno poznavao, kao i prof. dr. Zlatko Begonja, povjesničar sa Sveučilišta u Zadru. O knjizi koja ima 560 stranica će govoriti i njen autor, novinar Marino Erceg. Događaj organiziraju Glas Koncila, paška župa Uznesenja BDM i Turistička zajednica Grada Paga.