Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

treća nl jug

Nogometaši Zadra počeli pripreme za novu sezonu. Mark Ivančić prvi put stao pred igrače

Autor: Šime Ćurko

16.07.2024. 20:44
Nogometaši Zadra počeli pripreme za novu sezonu. Mark Ivančić prvi put stao pred igrače

Foto: Mate Komina



Pod vodstvom trenera Zorana Erlića nogometaši Zadra počeli su danas pripreme za četvrtu uzastopnu sezonu u Trećoj NL Jug. Kad je riječ o igračkom kadru kojeg je na raspolaganju imao Erlićev prethodnik Marin Oršulić od ranije je poznato da su klub napustili Tin Jukić-Peladić, Antonio Jakir i Anđelo Kordić, a na tom popisu će očito završiti i Krešimir Luetić, za kojeg se prethodno tvrdilo da će ostati.


Odlazak Luetića bit će veliki udarac ambicijama za sljedeću sezonu budući da je riječ o igrač koji je lani u 30 utakmica postigao 17 golova, od kojih su mnogi bili odlučujući, te je bio prvi strijelac momčadi. Klub ne računa ni na posljednjih godinu i pol standardnog vratara Luku Matasovića.


Od novih igrača stigli su vratar Jakov Pinčić, koji je iz Zadra otišao nakon dolaska Matasovića i bio je standardni čuvar mreže Hrvatskog viteza. Pinčićeva će uloga osim igračke biti i ta da će raditi s vratarima. Prvi trening odradili su i povratnici Luka Viduka (2000.), ljevak koji je lani bio član Karlovca, te Dorian Rudić, iza kojeg je sezona u BSK-u iz Bijelog Brda.




Rudić je 2003. godište što je bitno u kontekstu nove odluke da u svakoj momčadi tri igrača mlađa od 21 godine moraju na terenu biti svih 90 minuta. Iz Junaka je došao Belmin Sikira (1995.), pojačanje u obrani. Napadač Selmir Mahmutović trebao bi se novim suigračima pridružiti u petak.



Prvi put od kada je došao u klub igračima i stručnom stožeru obratio se Mark Ivančić, australski poduzetnik i osoba koja se spominje kao glavni investitor u grupaciji koja bi trebala preuzeti klub, uz napomenu da je HNK Zadar još uvijek udruga građana. Ivančić je igračima poželio sreću u novoj sezoni i naglasio:


– Imperativ je ulazak u viši rang natjecanja, i u tome će te imati našu podršku. Veliki motiv svima treba biti ono što su navijači priredili na kvalifikacijama protiv Segeste.


Ugodno sam iznenađen atmosferom koja je bila na toj utakmici i podrškom momčadi, bez obzira na loš rezultat nakon penala. To nam je svima potvrda koliko Zadru znači nogomet – rekao je Ivančić i dodao da je dugoročni cilj gradnja novog stadiona u Zadru.


– Nogometna infrastruktura je jako loša i svjesni samo da su nam za ozbiljniji iskorak potrebni stadion i tereni za treninge. Nadamo se da će se to u suradnji s Gradom, HNS-om i europskim fondovima i realizirati. Međutim, stvari nisu tako jednostavne kako se možda čine – zaključio je Ivančić.


Kad je riječ o stručnom stožeru Zvonimir Jurić će i dalje biti pomoći trener, a novost je dolazak Alana Sinovčića na mjesto kondicijskog trenera.


– Tražimo još pojačanja. Naglasak će biti na zadarskim igračima i očekujemo da ćemo vrlo brzo kompletirati momčad – zaključio je trener Erlić. Prvi trening odradilo je 18 igrača.