Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

izgled obrva

Trend “eyebrow blindness” zavladao je društvenim mrežama

Autor: Lucija Sučić

16.07.2024. 20:08
Trend “eyebrow blindness” zavladao je društvenim mrežama

Foto: iStock/NL



Mnogi će se složiti da su obrve dio lica koji najviše utječe na cjelokupan izgled. Štoviše, sami sigurno znate da kada ih čupate, ona jedna krivo počupana dlačica može napraviti golemu promjenu.


Ako volite vrijeme provoditi na društvenim mrežama, vrlo vjerojatno ste vidjeli najnoviji trend – “eyebrow blindness”.


O čemu se radi?


U doslovnom prijevodu to bi značilo “sljepoća na obrve/sljepoća obrva”, a radi se o vrsti prisjećanja na sve vrste obrva koje smo nekada nosili, a koje se uvelike razlikuju od trenda danas. Trend nalaže da su neki i danas “slijepi” na izgled svojih obrva!




Mnogi influenceri, vlogeri i korisnici društvenih mreža, a pogotovo TikToka gdje je trend i nastao, tvrde da su obrve stilizirali i uređivali na temelju onoga što je tada bilo u modi, pa čak i ako nije najbolje odgovarao licu ili se uklopio u look samih obrva.


Drugim riječima, bili su “slijepi” za te faktore te su se držali trenda čak i pod cijenu krajnjeg rezultata koji nije bio obećavajuć…


Popularni filter


Nastavno na tu temu, mnogi su korisnici počeli dijeliti vlastite videe s upitom “jesu li oni slijepi na svoje obrve?”, a ponovno je postao popularan i filter za obrve koji pokazuje kakav bi oblik obrva najbolje pasao vašem licu.


Je li ovo dokaz da nije svaki trend vrijedno slijepo pratiti?