Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

PU ZADARSKA

Osumnjičen da je uzimao novac iz općinske tvrtke sa zadarskog područja, doznajemo o kome je riječ

Autor: Portal ZL

15.07.2024. 11:18
Osumnjičen da je uzimao novac iz općinske tvrtke sa zadarskog područja, doznajemo o kome je riječ


Policijski službenici Odjela za gospodarski kriminalitet i korupciju Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom u dobi od 39 godina, kojeg se sumnjiči za kazneno djelo Zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.




Naime, 39-godišnjaka se sumnjiči da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva u razdoblju od 2020. do 2023.godine u cilju pribavljanja nepripadne imovinske koristi u više navrata podizao gotovinu s računa, te da nije polagao utržak gotovinskog prometa društva na račun već zadržavao za sebe, a isto tako da je zadržao za sebe računalnu opremu kupljenu u ime društva. Na taj način je oštetio trgovačko društvo u vlasništvu jedinice lokalne samouprave, a materijalna šteta iznosi preko 11 tisuća eura. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog se Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava zbog kaznenog djela Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.


Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Andriji Papiću, bivšem direktoru “Vrsi infrastrukture“, kojem je ovo već treća optužnica. Podsjetimo,  Papića je prošle godine Državnom odvjetništvu u Zadru prijavio načelnik Vrsi, Luka Perinić, zbog zlouporabe položaja i ovlasti.