Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

NAJAVA

U Kino Zoni pogledajte sportsku dramu "Čelična kandža"

Autor: Portal ZL

14.07.2024. 11:45
U Kino Zoni pogledajte sportsku dramu

Foto: Kino Zona



Nakon Afrike i Europe, kinematografski ćemo ponovno skočiti do Sjeverne Amerike gdje nas očekuje nevjerojatna sportska drama ”Čelična kandža”, jedan od deset najboljih filmova godine po izboru Nacionalnog udruženja američkih kritičara! Ako ste mislili kako je Zac Effron tek ljepuškasti glumac rezerviran za generičke romantične komedije, ovdje će vas itekako uvjeriti u svoj glumački kapacitet.


Film ”Čelična kandža” istinita je priča o nerazdvojivoj braći Von Erich koji su ispisali povijest natječući se u iznimno kompetitivnom svijetu profesionalnih hrvača ranih osamdesetih godina. Kroz tragediju i trijumf, u sjeni svog dominantnog oca i trenera, braća traže besmrtnost veću od života na najvećoj sportskoj pozornici na svijetu…


Priča obitelji Von Erich učestalo se spominjala kao referenca na obitelj Kennedy, ali u svijetu sporta. Redatelj i scenarist Sean Durkin koji iza sebe ima nekolicinu hvaljenih festivalskih uradaka u brojnim je intervjuima naglašavao da priča ”Čelična kandže” nije ispunjena isključivo tugom i patnjom, već pokušava objasniti što se može dogoditi ljudima koji se ne suočavaju s vlastitom boli.




Glumački uz bok spomenutom Effronu nalazi se i trenutno jedna od najvećih tv zvijezda, Jeremy Allen White kao njegov brat Kerry Von Erich iz popularne serije ”The Bear”, a ostatak odlične postave čine još i Harris Dickinson, Maura Tierney, Lily James te Holt McCallany.


”Čeličnu kandžu” gledamo u ponedjeljak 15. srpnja s početkom od 21h, a ulaznice po cijeni od 5 eura mogu se kupiti na samoj lokaciji prikazivanja (Atrij palače Cedulin) od 20:00 h te putem online kupovine na stranici CoreEvent.


*Ulaznice se mogu rezervirati porukom u inbox profila Kino Zone na Facebooku i Instagramu, e-mailom na: [email protected] te SMS i WhatsApp porukom na 099/7208342.


*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.


*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije, Turističke zajednice grada Zadra, Zaklade kultura Nova i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Zadra.