Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

ima ozlijeđenih

Snažne oluje pogodile Slovačku, Njemačku i Češku

Autor: Hina

13.07.2024. 12:57
Snažne oluje pogodile Slovačku, Njemačku i Češku

Foto: Reuters



Snažne oluje pogodile su u petak Njemačku, Češku i Slovačku, što je rezultiralo s nekoliko ozlijeđenih i prometnim kolapsom. Oluja je u petak pogodila festival na otvorenom u zapadnoj Slovačkoj. Veliki šator se srušio, a nekoliko manjih šatora je oštećeno u oluji, objavila je novinska agencija TASR.


Hitne službe odvezle su 10 osoba s lakšim ozljedama u obližnje bolnice, objavio je kontrolni centar u petak navečer. Festival Pohoda održava se od 11. do 13. srpnja u zračnoj luci Trenčin u zapadnoj Slovačkoj, ali je program privremeno prekinut zbog lošeg vremena.


Raspoređen je velik broj policajaca i vatrogasaca, a sportska dvorana pretvorena je u evakuacijski centar za posjetitelje festivala. Oluje i obilne kiše zahvatile su regiju posljednjih dana. Dvije osobe poginule su u četvrtak u odronu blata u slovačkoj planinskoj dolini.




U susjednoj Češkoj u petak je na više lokacija obustavljen željeznički promet zbog srušenih stabala u jakom grmljavinskom nevremenu.


Velika oluja u južnoj njemačkoj saveznoj pokrajini Bavarskoj uzrokovala je poplavljene ceste i podrume te prometni kolaps u petak navečer.


Glasnogovornik policije u gradu Kemptenu, jugozapadno od Muenchena, rekao je da je tuča prekrila ceste. Hitne službe izvijestile su o 320 intervencija između 18 sati i ponoći.


Najviše su pogođeni regija Allgäu i okrug Lindau u blizini Bodenskog jezera i granice s Austrijom. Naknadne intervencije, uključujući ispumpavanje podruma, nastavile su se preko noći.


Još 230 intervencija zabilježila je policijska postaja u Rosenheimu. Nema informacija o ozlijeđenima.