Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

tragedija na setu

Sud oslobodio Baldwina optužbi za ubojstvo iz nehaja

Autor: Hina

13.07.2024. 11:27
Sud oslobodio Baldwina optužbi za ubojstvo iz nehaja

Foto: Reuters



Sutkinja u Novom Meksiku odbacila je u petak optužbe za ubojstvo iz nehata protiv Aleca Baldwina, složivši se s obranom da su tužitelji i policija zatajili dokaze o izvoru metka kojim je na setu ubijena snimateljica filma “Rust” Halynu Hutchins 2021.


Tri dana od početka suđenja Baldwinu u Novom Meksiku, sutkinja Mary Marlowe Sommer presudila je nakon što je saslušala dokaze o zahtjevu obrane iznesenom ranije u petak.


Baldwin je nakon presude zagrlio svoju suprugu Hilariju Baldwin, koja je bila na suđenju, a njegova sestra Elizabeth Keuchler bila je u suzama. Baldwin je potom napustio sudnicu bez razgovora s novinarima, prenosi Reuters.




Glumčev odvjetnički tim rekao je da je ured šerifa Santa Fea preuzeo metke kao dokaz u slučaju, ali ih nije naveo u istražnom dosjeu “Rust” niti je otkrio njihovo postojanje obrani.


Također su tvrdili da su ti meci bili dokaz da je metak koji je ubio Hutchinsa došao od Setha Kenneya, dobavljača rekvizita za film. Kenney je zanijekao da je isporučio bojevo streljivo i nije optužen u ovom slučaju.


“Uskraćivanje dokaza bilo je namjerno i smišljeno”, rekla je Sommer obrazlažući svoju odluku. Erlinda Johnson, jedna od državnih tužiteljica na slučaju, podnijela je ostavku ranije u petak.


“Nisam namjeravala obmanuti sud”, rekla je glavna državna tužiteljica Kari Morrissey kada je pozvana na svjedočenje.


Tužitelji su tvrdili da je Baldwin imao ulogu u smrti Halyne Hutchins jer je neodgovorno rukovao pištoljem.


Njegovi odvjetnici tvrdili su da su Baldwina iznevjerili odgovorni za sigurnost na setu, dok su tijela za provođenje zakona bili zainteresiranija za Baldwinov kazneni progon nego za pronalaženje izvora pravog metka koji je ubio Hutchins.


U ožujku je 27-godišnja Hannah Gutierrez, zadužena za oružje za vestern “Rust”, osuđena na 18 mjeseci zatvora za ubojstvo iz nehaja jer je pogreškom stavila pravi metak u revolver koji je Baldwin koristio na filmskom setu u Santa Fe