Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

NIN

Uskoro u Ninu izložba irskog umjetnika Tommy Barra

Autor: Portal ZL

12.07.2024. 19:48
Uskoro u Ninu izložba irskog umjetnika Tommy Barra

Foto: Luka Jeličić



U utorak dana 16. srpnja 2024. godine, u 21,00 sat, u galeriji Višeslav u Baroknoj kući u Ninu, osebujni irski umjetnik Tommy Barr predstavit će svoj najnoviji ciklus radova „From time to time“.


 Prepoznatljiv individualni stil slikanja koji se kreće od simbolizma do apstraktnog oblikovanja konstanta su koja već četiri desetljeća definira umjetnički govor Tommy Barra.


Ovdje je riječ o ciklusu radova koji oslanja se na njegovu strast prema putovanjima, povijesti i umjetnosti. Inspiraciju vuče iz njegovih nedavnih posjeta Dalmaciji, iz tamošnjih razgovora, predmeta, mjesta i sjećanja. Na putovanju bogatom baštinom Dalmacije, Tommy pronalazi prekrasnu zbirku artefakata i motiva razasutih na putu vremena, predmeta u arheološkim muzejima i zbirkama, unutar kojih mu posebnu pažnju zakupljuju ostaci materijalne kulture na ovim prostorima, koje autor proučava, promatra i u nekom novom mediju predstavlja ih oku promatrača. „Ti nam predmeti koji su potpis prošlih generacija, a koje s vremena na vrijeme trgnemo iz stoljetnog sna, pomažu definirati tko smo danas“.