Očevidom je ustanovljeno da je u četvrtak oko 21,30 sati prilikom manevra u gruškoj luci, a zbog trenutno nepoznatog tehničkog kvara, ribarski brod udario pramcem u bočnu oplatu putničkog broda koji je bio na vezu, bez putnika i članova posade.


Ribarski brod u vlasništvu je domaće pravne osobe i na njemu je boravilo pet članova posade dok je putnički brod u vlasništvu Jadrolinije i plovi na brzo-brodskoj liniji Dubrovnik – Korčula – Hvar – Bol – Split.




Linija je zbog incidenta privremeno u prekidu, a očekuje se da će biti uspostavljena danas zamjenskim dvotrupcem.


Ministarstvo je u četvrtak navečer zabilježilo još jedan incident na moru u kojem su dva člana posade brodice ozlijeđena nakon udara u obalu uvale Peškera, kod mjesta Voz na otoku Krku.


Služba za traganje i spašavanje na moru MRCC Rijeka poslala je na mjesto nesreće djelatnike Hitne medicinske pomoći Krk, koji su preuzeli dvoje ozlijeđenih hrvatskih državljana na obradu prema riječkome KBC-u.


Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, brodica je vezana i osigurana do trenutka odsukavanja i teglja, a očevid o uzrocima nesreće nastavljaju se u nadležnosti Lučke kapetanije Rijeka.


Tijekom noći službenici Lučke kapetanije Šibenik izvršili su hitan medicinski prijevoz djeteta sa zdravstvenim tegobama sa brodice u uvali Mrtovac, na otoku Kaprije, u Šibenik, izvijestilo je ministarstvo.


Zahtjev za hitan medicinski prijevoz djeteta upućen je s brodice u MRCC Rijeka u 1.40 sati, o čemu je odmah obaviještena Lučka kapetanija Šibenik, čiji su službenici nedugo potom doplovili na poziciju te prevezli pacijenta u Šibenik, gdje su ga preuzeli djelatnici HMP Šibenik.