“Nadamo se da će vrijeme biti malo bolje, ali nas uopće ne brine mogućnost održavanja natjecanja“, rekao je Rabadan, dok ostaje neizvjesnost oko održavanja daljinskog plivanja i triatlona. Dodao je da će se te utrke održati “uz prilagodbe, ako bude potrebno”.


Kao i svakog tjedna od početka lipnja, Gradska skupština i županija u petak moraju objaviti rezultate analiza kakvoće riječne vode proteklih dana. Početkom srpnja objavljeni su prvi dobri rezultati, a mjesto održavanja olimpijskih natjecanja bilo je u skladu sa standardima šest od dosadašnjih sedam dana.




Svečano otvaranje Igara održat će se 26. srpnja na Seini, gdje bi se 30. i 31. srpnja te 5. kolovoza trebala održati natjecanja u triatlonu, 8. i 9. kolovoza na rasporedu je daljinsko plivanje.


U slučaju intenzivnih oborina u rijeku se može ispustiti nepročišćena voda – mješavina kišnice i otpadne vode, zbog čega se sustavno radi na tom problemu. Ukoliko se ti radovi pokažu nedostatnima, postoji plan B – odgoditi natjecanja za nekoliko dana. Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo nedavno je rekla da će se od 15. srpnja kupati u Seini.