Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

slučaj Darka Erlića

Sumnja se na spregu zadarskog sudstva i grada Benkovca

Autor: Nikolina Lucić

12.07.2024. 08:36
Sumnja se na spregu zadarskog sudstva i grada Benkovca

Foto: Mislav Klanac



Požurnica po kaznenim prijavama zbog sumnje u mogući utjecaj predstavnika lokalne samouprave grada Benkovca na pojedine suce Općinskog suda u Zadru u cilju opstruiranja i neizvršavanja pravomoćne i ovršne sudske presude u korist bivšeg djelatnika benkovačkog komunalca Darka Erlića, s potpisom glavnog tajnika Novog sindikata, Tomislava Kiša i višeg pravnog savjetnika i pravnog zastupnika Novog sindikata, Vedrana Uranije, stigla je na adrese DORH-a, USKOK-a, Vrhovnog suda te Općinskog suda u Zadru.


Novi sindikat je, zbog toga što tvrtka još uvijek nije vratila tužitelja u radni odnos, odlučio danas organizirati još jednu konferenciju za medije, na kojoj će upozoriti kako sumnjaju na spregu između zadarskog sudstva i benkovačke politike.


– Valja apostrofirati da je Vrhovni sud Republike Hrvatske odbio prijedlog za dopuštenje revizije koju je tražila tvrtka Benković d.o.o., a Općinski sud u Zadru odbio je prijedlog tvrtke za odgodu ovrhe.




Dakle, nikakvih objektivnih prepreka niti smetnji za izvršenje citirane pravomoćne i ovršne presude nije bilo i nema, ali je notorna činjenica da više od osam mjeseci od pravomoćnosti i šest mjeseci od ovršnosti presude, tvrtka Benković d.o.o. pravomoćnu i ovršnu presudu nije izvršila, za što su odgovorni Ivan Mitrović, direktor i zakonski zastupnik tvrtke Benković d.o.o. te gradonačelnik grada Benkovca, Tomislav Bulić, koji je odgovoran za zakonito postupanje uprave tvrtke, odnosno direktora koji evidentno odbija izvršiti pravomoćnu i ovršnu sudsku presudu, navodi se u priopćenju Novog sindikata te se dodaje da sumnjaju da postoji stanoviti mogući utjecaj predstavnika lokalne uprave i samouprave grada Benkovca na pojedine suce Općinskog suda Zadar u cilju opstruiranja i neizvršavanja sudske presude.


Uranija nam je još dodatno kazao kako je Nižić-Peroš zatražila očitovanje od predmetne sutkinje, a ekspresno su dobili i izvješće o stanju predmeta. U međuvremenu je došlo rješenje o kažnjavanju zbog neizvršenja presude, no Erlić još čeka dan kada će se vratiti na posao.