Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

nepažnja i...

CRNA TOČKA U ZADRU Od početka godine zabilježene četiri prometne nesreće na istom raskrižju

Autor: Nikolina Lucić

12.07.2024. 07:30
CRNA TOČKA U ZADRU Od početka godine zabilježene četiri prometne nesreće na istom raskrižju

Foto: LUKA JELIČIĆ



Ogroman broj vozila, zbog priljeva velikog broja turista i posjetitelja, uzrok je nažalost i većeg broja prometnih nesreća koje su i inače postale svakodnevicom u našem gradu. Crnih je prometnih točaka sve više, a jedna od njih je i križanje Jadranske magistrale s ulicama Nikole Šopa i Kneza Novaka Krbavskog gdje se magistrala prekida semaforima i gdje vozači mogu skrenuti u obje pokrajnje uličice.


Različiti uzroci


Od početka su ove godine tako, prema podacima PU zadarske, na navedenom području evidentirane četiri prometne nesreće.


– Prema rezultatima očevida prometnih nesreća uzroci prometnih nesreća u svakoj su od četiriju zabilježenih slučajeva drugačiji, a redom to su prolazak kroz raskrižje za vrijeme trajanja crvenog svjetla, prometna nesreća zbog polukružnog okretanja, prometna nesreća zbog oduzimanja prednosti prolaska te prometna nesreća zbog nepropisnog obilaženja, kazala nam je glasnogovornica PU zadarske Ivana Grbin.




Posljednja se nesreća dogodila ovog utorka kada je teže ozlijeđena jedna ženska osoba. Na semaforiziranom raskrižju ulica 4. gardijske brigade, Nikole Šopa i Kneza Novaka Krbavskog, 34 -godišnji državljanin Republike Srbije upravljajući teretnim vozilom srpskih registarskih oznaka iz smjera ulice 4. gardijske brigade nije se zaustavio na semaforu, već je nastavio kretanje na znak crvenog svjetla. Pri tome je ulaskom u raskrižje vozilom udario u osobno vozilo zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljala 36-godišnja vozačica krećući se na raskrižju na zeleno svjetlo svog smjera kretanja iz ulice Kneza Novaka Krbavskog.


Obilasci policije


U nesreći je vozačica zadobila tjelesne ozljede te je prevezena u Opću bolnicu Zadar gdje su joj ustanovljene teške tjelesne ozljede.


– S ciljem postizanja veće sigurnosti u prometu, policija svakodnevno u više navrata obilazi navedenu lokaciju. Po zaticanju vozača u činjenju prekršaja, bilo da se radi o dojavama građana ili neposrednim zapažanjem policijskih službenika, vozače sankcionira sukladno odredbama Zakona o sigurnosti promet na cestama, kazala nam je Grbin.


Lokacija je to u Zadru koja pod pritiskom sve većeg prometa, ali i zbog nebrige i nepažnje vozača, postaje učestalim poprištem prometnih nesreća.