Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

manifestacija kulturne baštine

’Noć privlačkih ribara i sabunjara’ i ove godine nudi bogati program

Autor: Portal ZL

11.07.2024. 11:45
’Noć privlačkih ribara i sabunjara’ i ove godine nudi bogati program

Foto: Davor Strenja/TZO Privlaka



Kao i svake godine, mještani i posjetitelji Privlake moći će uživati u bogatom programu manifestacije kulturne baštine i starih običaja »Noć privlačkih ribara i sabunjara« koja će se održati sutra, u petak, 12. srpnja u luci »Stari porat«. Uz bogat stol morskih delicija, neće nedostajati ni dobre dalmatinske pisme za koju će se pobrinuti poznata klapa Šufit.


Manifestaciju je najavila direktorica Turističke zajednice Općine Privlaka Iva Zorić Sarađen, istaknuvši kako je “Noć privlačkih ribara i sabunjara” postala jedan od glavnih događaja, kojeg s jednakim žarom iščekuju mještani, ali i gosti iz svih krajeva svijeta.


– Manifestacija je već je godinama nezaobilazan događaj u kalendaru svih ljubitelja dalmatinske tradicije i kulture.




Prilika je ovo za prisjećanje i proslavu bogatog nasljeđa ribarstva i sabunjarstva koje je oblikovalo život u našem malom mjestu, istaknula je Zorić Sarađen, dodavši kako program započinje već od 19 sati zanimljivom radionicom.


Davor Strenja/TZO Privlaka


– U 18 sati na trgu Kolište održat će se »Sabun, Paint and Wine«, likovna radionica na kojoj će posjetitelji, uz oslikavanje sabunjarskog broda moći uživati i u lokalnim privlačkim vinima. Također, posjetitelji će tijekom cijele večeri moći razgledati zanimljivu izložbu koja svjedoči o prošlim vremenima kao i zanimljivi film, naglasila je direktorica privlačkog TZ-a.


Prije velikog koncerta „Šufita“ publiku će zagrijati i rasplesati Marko Vukes&SLWO band. Program će se zaključiti spektakularnim vatrometom na kojeg su privlačani već naviknuli.Valja spomenuti kako će se na dan manifestacije, otvoriti i »Dani izvornih tradicijskih jela privlačkih ribara i sabunjara«, koji će trajati do 19. srpnja.


Restorani Amico, Koćeta, konoba Planura, Moreta bar, bistro Sabun i konoba Castelo tih dana u svojim jelovnicima nudit će tradicionalna jela svoga mjesta.


Organizator događaja je Općina Privlaka, Turistička zajednica Općine Privlaka i komunalno poduzeće Artić. Pokrovitelj manifestacije je Zadarska županija.