Nizozemci su poveli u 7. minuti golom Xavija Simonsa, no u 18. minuti je Harry Kane izjednačio golom iz jedanaesterca. Pogodak odluke zabio je Ollie Watkins u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.


Engleska će u finalu, 14. srpnja u Berlinu igrati protiv Španjolske koja je u utorak u Munchenu pobijedila Francusku sa 2-1.




Sjajno je počela utakmica na Westfalenstadionu, “Oranje” je povelo već u sedmoj minuti sjajnim golom Simonsa. Napadač PSG-a, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u RB Leipzigu je osvojio loptu na 30-tak metara, sjurio se prema suparničkom golu, te sa 16-17 metara odlični pogodio za vodstvo.


“Gordi Albion” je izjednačio u 18. minuti iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Denzel Dumfries oborivši Kanea. Engleski kapetan je sam izveo najstrožu kaznu pogodivši za 1-1.


U 30. minuti Dumfries se umalo iskupio za pogrešku, no pogodio je vratnicu nakon ubačaja iz kornera. Dvije minute kasnije okvir gola je pogodio i Phil Foden.


U nastavku susret nije bilo previše prilika, a trenutak odluke dogodio se u prvoj minuti nadoknade kada je Watkins sjajno pogodio na dodavanje Colea Palmera.


Podsjetimo, u utorak je Španjolska identičnim rezultatom porazila Francusku.


Tricolori” su poveli u devetoj minuti golom Randala Kolo Muanija, no “Furija” je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Laminea Yamala (21) i Danija Olma (25). U nastavku susreta više nije bilo golova.


Španjolskoj će to biti peto finale, do sada je slavila tri puta (1964, 2008, 2012), dok je 1984. izgubila od Francuske.


Englezi su drugi put uzastopce izborili finale EURO-a. Na posljednjem su u finalu u Londonu izgubili od Italije nakon izvođenja jedanaesteraca sa 2-3.


Susret je završio 1-1. Luke Shaw je doveo “Gordi Albion” u vodstvo u 2. minuti, a izjednačio je Leonardo Bonucci u 67. minuti.


Finale je u nedjelju, 14. srpnja u Berlinu.