“Tricolori” su poveli u devetoj minuti golom Randala Kolo Muanija, no “Furija” je do kraja poluvremena okrenula rezultat golovima Laminea Yamala (21) i Danija Olma (25). U nastavku susreta više nije bilo golova.


“Rano smo primili gol, ali nismo odustali. Onda je Lamine postigao apsolutno nevjerojatan gol,” dodao je bivši igrač zagrebačkog Dinama.




“Koga želim u finalu ? Nije važno protiv koga ćemo igrati,” poručio je Olmo koji je na turniru zabio tri gola.


Za najboljeg igrača utakmice proglašen je Lamine Yamal koji je u 21. minuti izjednačio na 1-1 fantastičnim udarcem sa 20-tak metara.


“Jako sam sretan što smo stigli do finala,” kazao je Yamal koji se među strijelce upisao sa 16 godina i 362 oborivši dosadašnji rekord Švicarca Johana Vonlanthena koji je na EP-u 2004. u susretu protiv Francuske zabio pogodak sa 18 godina i 141 dan.


Yamal je na ovom EURO-u postao i najmlađi igrač koji je nastupio. U susretu 1. kola protiv Hrvatske je zaigrao sa 16 godina i 338 dana srušivši rekord koji je na prošlom EOUR-u postavio Poljak Kacper Kozlowski. Kozlowski je tada protiv Španjolske zaigrao u dobi od 17 godina i 246 dana.


“Bili smo u teškoj situaciji, nitko nije očekivao gol tako brzo. Međutim, brzo smo se vratili. Ciljao sam i uspio sam pogoditi, jako sam sretan. Pokušavam ne razmišljati previše, uživati ​​u tome i pomoći momčadi, sretan sam i zadovoljan pobjedom, želim nastaviti pobjeđivati. U Njemačkoj ću proslaviti i rođendan,” dodao je mladić koji ima rođendan 13. srpnja.


Francuski strateg Didier Deschamps požalio se kako je njegovoj momčadi nedostajalo svježine.


“Kasnili smo, nedostajalo nam je svježine, posebno u konstrukciji igre” kazao je Deschamps, ispred mikrofona beIN Sportsa.


“Međutim, Španjolska je dokazala da je jako dobra momčad. Imali smo sreće da smo otvorili utakmicu golom, ali oni su nam stvarali probleme jer su bili superiorniji u smislu kontrole.”