Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

Prijelazni rok

Bivši igrači HNL klubova pronašli nove angažmane u Europi

Autor: Portal Novi list

09.07.2024. 13:35
Bivši igrači HNL klubova pronašli nove angažmane u Europi

Foto: Dion Drena Beljo nastupio je i za Vatrene/Foto PIXSELL

Beljo je otišao iz Augsburga na posudbu u Rapid iz Beča



BEČ  Hrvatski reprezentativni napadač 22-godišnji Dion Drena Beljo sljedeću će sezonu provesti na posudbi iz Augsburga u austrijskom nogometnom velikanu Rapidu iz Beča.


Po isteku jednogodišnje posudbe Rapid ima opciju otkupa Beljina ugovora.


Beljo, koji je u listopadu prošle godine upisao svoja prva dva nastupa za Vatrene, dok je za reprezentaciju do 21 godine ostvario 12 nastupa, proteklih je godinu i pol dana proveo u Augsburgu u koji je stigao iz Osijeka u siječnju 2023. godine te je za taj bavarski klub upisao 44 nastupa i pet pogodaka u Bundesligi. Prethodno je igrajući za Istru 1961 i Osijek zabio 30 golova u 71 nastupu u natjecateljskim utakmicama.




– Uvjeren sam kako se Dion kod nas može razviti u redovitog strijelca. Kao i čitav stručni stožer jedva čekam početi raditi s njim – kazao je sportski direktor Rapida Markus Katzer.


Japanac Takuro Kaneko prošle sezone igrao je za Dinamo kao posuđeni igrač Sappora, a sada seli u belgijski Kortrijka. Kaneko je htio ostati u Dinamu, Modri su ponudili 600 tisuća eura za otkup njegova ugovora, no po svemu sudeći Belgijanci su ponudili više.


Portugalski nogometni branič Francisco Reis Ferreira “Ferro”, nakon što je u ponedjeljak napustio splitski Hajduk, potpisao je četverogodišnji ugovor s portugalskim prvoligašem Estrela da Amadora.


Estrela iz mjesta Amadora pored Lisabona prošle sezone je zauzela 14. mjesto među 18 klubova u portugalskom prvenstvu.


Za 27-godišnjeg stopera portugalski prvoligaš nije morao platiti odštetu, jer je Ferro s Hajdukom sporazumno raskinuo ugovor.


“S obzirom na odlične rezultate i naš projekt nije ga bilo teško nagovoriti da dođe ovdje”, izjavio je Estrelin predsjednik Paulo Lopo.


Ferro je u Hajduk dolazio dvaput iz Benfice. Prvi put, u siječnju 2022., došao je na posudbu za jednu polusezonu, dok ga je u veljači 2023. splitski klub otkupio od lisabonskog kluba te potpisao s njim ugovor do kraja lipnja 2026.