Srijeda, 17. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

neugodno iznenađenje kupačima

U more kod Ždrelca izlile se fekalije! Evo što je uzrok

Autor: Nikolina Lucić

09.07.2024. 13:54
U more kod Ždrelca izlile se fekalije! Evo što je uzrok

Foto: Morski.hr

Žitelje i posjetitelja mjesta Ždrelac na otoku Pašmanu na lokalnoj je plaži dočekalo neugodno iznenađenje. Naime, u moru i uz obalu lako se moglo primijetiti, a i osjetiti zapah fekalija koje su se iz puknutog kolektora izlijevale u more.


Ekološka je to ugroza koja se trenutno sanira, a općinski načelnik iz Pašmana Krešimir Ćosić izrazio je uvjerenje kako će se puknuće kolektora sanirati u čim bržem roku.


Foto: Morski.hr


– Do zagađenja nije došlo zbog ilegalnog izlijevanja fekalija iz crnih rupa u more, već zbog puknuća kolektora. Zadatak je to kojemu su nadležnu službe pristupile odmah po primitku dojave od strane građana.


Sanacija je u tijeku, izlijevanje fekalija je zaustavljeno i one više ne cure u more, tako da je zaustavljeno njegovo daljnje onečišćenje. Nadamo se kako će radnici na terenu puknuće sanirati do kraja dana, poručio nam je kratko Ćosić.


Foto: Morski.hr


Za vidjeti ostaje tko će i kako platiti i sanirati sanaciju onečišćenja u moru. Do zagađenja je, kako nam je kazao načelnik, došlo na suprotnoj strani otoka, dalje od naselja.


Prizor je to koji je s pravom uznemirio otočane, kojima nažalost, nije strana pojava da se fekalije iz brojnih crnih jama iz otočkih kuća potajice nakon crpljenja izlijevaju ili u prirodu, podalje od kuća i znatiželjnika ili u more.