Dvoboj koji je na rasporedu 13. i 14. rujna bit će odigran u Areni Varaždin, koja je ove godine u veljači već bila domaćin našim tenisačima, koji su poraženi od Belgije u kvalifikacijskom meču za plasman u grupnu fazu završnog turnira Davis Cupa.


“Unatoč nepovoljnom ishodu za našu reprezentaciju, koja je protiv Belgije doživjela poraz (1-3), dojmovi iz Varaždina bili su izvrsni, počevši od organizacije susreta do sjajne publike”, stoji u priopćenju.




To će biti četvrto gostovanje hrvatskih tenisača u ovoj dvorani, gdje su u prva dva nastupa, 2010. protiv Ekvadora i 2018. protiv Kazahstana, ostvarili pobjede. Posebno važna je bila pobjeda protiv Kazahstana, ostvarena u četvrtfinalu Svjetske skupine 2018., jer su nakon toga hrvatski tenisači u polufinalu odigranom u Zadru svladali američku reprezentaciju (3-2), a potom u finalu odigranom u Lilleu bili bolji od Francuske (3-1) te po drugi put postali pobjednicima ovog prestižnog natjecanja.


U dvoboju protiv Litve format će biti identičan kakav je bio u srazu s Belgijcima. U petak, 13. rujna, bit će odigrana dva pojedinačna meča na dva osvojena seta. Subotnji program će započeti dvobojem parova, a potom će uslijediti još dva pojedinačna meča.


Pobjednik dvoboja Hrvatska – Litva izborit će plasman u kvalifikacije za grupnu fazu završnog turnira Davis Cupa za 2025.