Svoje je sudjelovanje već najavilo šest biciklističkih timova najveće svjetske kategorije UCI WorldTeams. To su Bahrain Victorious, INEOS Grenadiers, Red Bull-BORA Hansgrohe, dsm-firmenichPostNL, JaycoAlula i UAE Emirates. Uz njih će nastupiti i osam ekipa iz UCI ProTeams kategorije te četiri UCI Continental tima.


Svi će se natjecatelji boriti za isti cilj, crvenu majicu s detaljima prepoznatljivih crveno-bijelih kvadratića koja pripada vodećem biciklistu u ukupnom poretku, ali i za plavu majicu koju će osvojiti najbolji po bodovima na prolaznim ciljevima i finišima etapa, zelenu majicu za najboljeg u poretku brdskih ciljeva te bijelu majicu koju će ponijeti najbolji mladi vozač do 23 godine.




“Prije devet godina bili smo vođeni entuzijazmom, ljubavlju prema biciklizmu i vjerom da Hrvatska zaslužuje imati jednu ovako veliku međunarodnu sportsku manifestaciju. Danas mogu ponosno reći da CRO Race predstavlja veliki i značajni projekt kako u sportskom, tako i u turističkom segmentu.


I želim zahvaliti svim državnim institucijama, županijama i gradovima te partnerima i sponzorima što su jednako kao i mi motivirani da svijetu pokažemo ovakav vrhunski sportski događaj, kao i nevjerojatne ljepote naše zemlje.


Od prvog izdanja CRO Race podržavaju najviše državne institucije, a tako i ove godine Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb te brojni drugi gradovi i županije koji su domaćini starta i cilja ili prolazni gradovi nekih od ovogodišnjih etapa.


Pored Hrvatske elektroprivrede kao jednog od glavnih sponzora u projekt su uključeni i drugi brojni sponzori i partneri”, istaknuo je organizator utrke Vladimir Miholjević te dodao:


“Posebno sam ponosan na KIDS CRO Race koji smo osmislili s ciljem da potaknemo djecu na rekreaciju i sport od najranije dobi. I ove godine očekujemo do petstotinjak djece od 9 do 12 godina koji će se natjecati na virtualnim trenažerima u gradovima koje obuhvaćaju etape CRO Race utrke.”


Uz natjecateljski dio, u sklopu KIDS CRORace utrke djeca uče i o sudjelovanju i pravilnomponašanju u prometu.


Prijaviti se mogu djevojčice i dječaci od devet do dvanaest godina u gradovima domaćinima i ciljevima utrke, a finale održat će se na kraju posljednje etape u Zagrebu gdje su pobjednici KIDS CRO Race utrke proglašeni zajedno s pobjednicima CRO Race utrke.