Hrvatska reprezentacija je u nedjelju navečer u Pireju poražena od domaćina turnira sa 80-69, čime je Grčka izborila plasman na Olimpijske igre.


U priopćenju se navodi da su igrači i vodstvo reprezentacije nakon finalne utakmice bili na zajedničkoj večeri, nakon koje je izbornik raspustio reprezentaciju, s obzirom na to da “nije bilo zajedničkog povratka u Zagreb nego na nekoliko odredišta sukladno potrebama igrača”.




“Nakon teških višetjednih priprema i utakmica igrači su se odlučili na zajedničko druženje za oproštaj prije povratka svojim kućama ili klubovima. Tijekom druženja u jednom od klubova u Ateni neki od naših igrača napadnuti su najprije verbalno, a zatim i fizički što je dakako uzrokovalo njihovu samoobranu. Bio je to kratkotrajan incident prekinut intervencijom klupskih redara”, navedeno je u kratkom priopćenju objavljenom na službenom mrežnom portalu Hrvatskog košarkaškog saveza (hks-cbf.hr).


Na društvenim mrežama su objavljene fotografije na kojima se može raspoznati najboljeg hrvatskog igrača na ovom turniru centra Ivicu Zubca, a u objavama je bilo navedeno da su on, kapetan reprezentacije Dario Šarić te još nekoliko neimenovanih igrača sudjelovali u tučnjavi u jednom atenskom noćnom klubu.