Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

EURO

Maignan: Zadržali smo hladnokrvnost, to je načinilo razliku

Autor: Hina

06.07.2024. 11:39
Maignan: Zadržali smo hladnokrvnost, to je načinilo razliku

Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay



Izjave francuskih i portugalskih nogometaša nakon dvoboja četvrtfinala Eura u Hamburgu, u kojem su Francuzi boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-3) izborili plasman u polufinale u kojem ih čekaju Španjolci.


Mike Maignan, francuski vratar:


“Znali smo da će ovo biti teška utakmica, ali bili smo čvrsti u obrani i imali smo puno mentalne snage i zadržali smo hladnokrvnost tijekom raspucavanja – to je ono što je načinilo razliku.”




William Saliba, francuski branič:


“Nije bila laka utakmica, puno smo patili. Imali smo prilike, ali možemo zahvaliti Mikeu koji nas je zadržao u igri. Branili smo se svi zajedno. Znali smo da ne smijemo prepustiti ni mrvice Ronaldu. Od početka natjecanja bili smo vrlo solidni, jer svi sudjelujemo u obrani. Ako ne primimo pogodak, znamo da su nam šanse za prolaz 90 posto.”


Pepe, portugalski branič:


“Nogomet je okrutan… i tuga je dio toga. Cilj nam je bio pobijediti za našu zemlju i donijeti radost našim ljudima. Prije pet dana smo pobijedili na jedanaesterce, a sada smo izgubili na jedanaesterce. To je okrutno. Najvažnije je da čestitam kolegama na predanosti igri.”


Vitinha, portugalski veznjak:


“Dali smo sve što smo imali i kad ovako završi, onda je bolno. Danas je prošla Francuska, a mogli smo to biti mi.”