Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

izvješće

Zadarska policija za vikend imala pune ruke posla. Evidentirano više od 250 prekršaja!

Autor: K.E.

24.06.2024. 12:53
Zadarska policija za vikend imala pune ruke posla. Evidentirano više od 250 prekršaja!

Foto: Luka Jeličić



Policija je i proteklog vikenda na zadarskim prometnicama provodila pojačani nadzor prometa, a u akciju je bio uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa: uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za nadzor brzine, testeri za droge i dr.


Policijski službenici Policijske uprave zadarske, od 21. do 24. lipnja 2024. godine, utvrdili su ukupno 252 prekršaja od kojih 29 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 44 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 43 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 8 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.


Evidentirano je i 16 prekršaja kod vozača motociklista zbog nenošenja zaštitne kacige. Nadalje, 9 vozača je sankcinirano zbog prekršaja nepropisnog pretjecanja te 4 zbog prekršaja upravljanja vozilom bez tehničkog pregleda.




Iz prometa su isljučena 42 vozača i 6 vozila. Dogodile su se 23 prometne nesreće u kojima su dvije osobe teže ozlijeđene te su četiri osobe lakše ozlijeđene.


Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su policijski službenici Postaje prometne policije Zadar zaustavili u subotu, 22. lipnja u 22.21 sata na Viru dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka.


Alkotestiranjem vozača, utvrđena mu je koncentracija alkohola od 2,22 g/kg. Vozač je isključen iz prometa i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno je sankcioniran.