Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

prostor za rekreaciju

Posedarje izdvaja značajna sredstva za sportska igrališta

Autor: Nina Vigan

24.06.2024. 08:26
Posedarje izdvaja značajna sredstva za sportska igrališta

Foto: Općina Posedarje

Općina Posedarje prepoznala je važnost bavljenja sportskim i rekreativnim aktivnostima, stoga se aktivno ulaže u sportsku infrastrukturu izgradnjom igrališta, sportskih terena i boćališta. Cilj Općine je uključiti u sport i sportsku rekreaciju što veći broj stanovnika, a osobito djece i mladih, osoba s invaliditetom, turista i osoba treće životne dobi.


Općina nastoji poticati športske aktivnosti i promovirati zdrav načina života što doprinosi poboljšanju kvalitete života i u konačnici demografskom razvoju Općine.


Opremanje igrališta


Tako su nedavno izvršeni radovi na projektu »Opremanje sportskog igrališta u mjestu Posedarje« kojega sufinancira LAG Bura putem Tipa operacije 2.1.1. »Izgradnja i rekonstrukcija javne infrastrukture u svrhu poboljšanja kvalitete života na području LAG-a« u iznosu od 37.500,00 eura iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, Europa ulaže u ruralna područja.


Svrha ove operacije je poboljšanje životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinos atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanje rasta i društveno-ekonomske održivosti kroz potporu ulaganjima u osnivanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturu te pripadajuću infrastrukturu.



Načelnik Općine Posedarje, Ivica Klanac, kazao nam je kako je ukupni iznos investicije 47.116,60 eura, a projektom je igralište opremljeno modernom antistres podlogom, golovima te je iscrtano sportskim linijama za rukomet, mali nogomet i tenis. Izvođač radova bio je EDEL SPORT d.o.o.


– Također, isti izvođač radova završio je projekt opremanja školskog sportskog igrališta u Podgradini u vrijednosti od 39.980,00 eura. U sklopu projekta postavljena je nova podloga koja posjeduje World Athletic i FIBA 3 x 3 Level 1 i 2 certifikat. Igralište je multifunkcionalno opremljeno za tenis, rukomet i košarku te je ujedno poboljšano i sigurnosno stanje igrališta, kazao je Klanac.


Kako su u Općini svjesni da velik izbor sportskih aktivnosti potiče djecu, starije i mlađe na bavljenje sportom, izvršeni su radovi na projektu opremanja cageball igrališta kojega je sufinancirala Zadarska županija putem Javnog poziva za financiranje uređenja i opremanja dječjih igrališta iz Proračuna Zadarske županije za 2023. godinu u iznosu od 9.300,00 eura.


Zajedništvo i društvena kohezija


Izgrađeno je igralište dimenzija 12 x 8 x 4 m, opremljeno s podlogom od umjetne trave i cageball kavezom. Osiguran je siguran prostor za igru djece i mladih u središtu mjesta Posedarje. Ukupni iznos investicije iznosi 22.868,75 eura. Izvođač radova je također bio EDEL SPORT d.o.o, a uz navedeno, opremljeno je i streetball igralište. Vrijednost investicije iznosila je 33.075,00 eura. Izvođač radova je EDEL SPORT d.o.o



– Svjesni smo koliko je važno omogućiti našoj djeci, mladima, ali i svim mještanima prostor za rekreaciju i tjelesnu aktivnost. Kroz sportske aktivnosti, ne samo da promičemo zdrav način života, već i potičemo zajedništvo i društvenu koheziju.


Ove godine smo izdvojili značajna sredstva iz općinskog proračuna za izgradnju i obnovu sportskih igrališta u svim dijelovima naše općine.


Naši ciljevi su jasni: želimo osigurati sigurne, moderne i dostupne prostore gdje će se naši mještani moći baviti sportom, družiti i graditi snažniju zajednicu. U suradnji s lokalnim sportskim udrugama i školama, definirali smo prioritete i strateški pristup obnovi postojećih i izgradnji novih igrališta.


Posebnu pažnju posvetili smo inkluzivnosti, kako bi svi naši mještani, bez obzira na dob, spol ili fizičke sposobnosti, mogli uživati u ovim prostorima.


Vjerujemo da su ova ulaganja ključna ne samo za fizičko zdravlje naših mještana, već i za mentalno blagostanje, smanjenje stresa i jačanje socijalnih veza unutar naše zajednice. Uz to, ovakvi projekti pružaju priliku za razvoj lokalnog sporta i mogu postati temelj za buduće sportske uspjehe naših mladih talenata, ističe Klanac.


 


Ovaj sadržaj je sponzoriran te je nastao u suradnji s Općinom Posedarje.