Utorak, 16. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

36 C°

EURO 2024.

Škoti i Švicarci u fantastičnoj utakmici remizirali

Autor: Robert Hrkać

20.06.2024. 12:13
Škoti i Švicarci u fantastičnoj utakmici remizirali

Foto: REUTERS/Thilo Schmuelgen TPX IMAGES OF THE DAY



Nogometaši Škotske i Švicarske su u susretu drugog kola skupine A Europskog prvenstva remizirali 1:1, čime je momčad Murata Yakina napravila veliki korak prema prolasku u osmini finala. Škotska je puno bolje otvorila utakmicu u odnosu na ono što su prikazali na Allianz Areni protiv Njemačke, a u vodstvo ih je u 13. minuti doveo – Švicarac.


McGregor je pronašao McTominayja, čiji se udarac odbio od Fabiana Schaera u rašlje Yanna Sommera za škotsko vodstvo. Reakcija Švicaraca na primljeni pogodak bila je izuzetna, a do izjednačenja se nije trebalo predugo čekati. U 26. minuti, Ralston je neobjašnjivo uputio loptu prema Shaqiriju, koji iz prve gađa gornji kut s vrha šesnaesterca za 1 : 1. Time se nastavio fenomenalan niz Shaqirija na velikim natjecanjima, budući da je sada zabio sedmi put zaredom na najvećim turnirima.


Švicarski pritisak nije jenjavao do kraja prvog poluvremena, čak su postigli i pogodak preko Ndoyea, ali je poništen zbog zaleđa. Ndoye je i u nastavku stvarao probleme škotskoj obrani, a njegov udarac u 59. minuti sjajno je obranio vratar Gunn. Škoti se nisu predavali, a u 67. minuti su zamalo zabili kada je Hanley je iz blizine glavom pogodio vratnicu. Igra otvorenog garda nastavila se do samog kraja, a Švicarci mogu više žaliti za propuštenim. Embolu je opravdano poništen pogodak zbog zaleđa, a Amdouni je glavom pucao pored vrata. Njemačka je vodeća u skupini sa šest bodova, dok je Švicarska trenutačno na četiri boda. Škotska ima jedan bod, a Mađarska je posljednja bez bodova.




„Bila je otvorena utakmica s obje strane. Obje su reprezentacije tražile pobjedu, a svojim sam igračima u najavi susreta rekao da moraju biti itekako oprezni. Znali smo da je Škotima povrijeđen ponos nakon teškog poraza protiv Njemačke i jasno je bilo da će biti opasni“, komentirao je susret švicarski izbornik.