Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

BENKOVAC FEST 2024.

FESTIVAL TALENTIRANIH PJEVAČA Održan Benkovac fest 2024., posjetitelji oduševljeni

Autor: Portal ZL

14.06.2024. 13:17
FESTIVAL TALENTIRANIH PJEVAČA Održan Benkovac fest 2024., posjetitelji oduševljeni


U četvrtak, 13.lipnja Grad Benkovac je obilježio Dan grada i svog nebeskog zaštitnika Sv. Antu. Dan ranije je povodom toga održana Svečana sjednica Gradskog vijeća tijekom koje su dodijeljena javna priznanja najistaknutijim pojedincima i kolektivima. A na sam blagdan najljepši dar gradu upriličili su mladi, u okviru 13. po redu festivala mladih talentiranih pjevača ˝Benkovac fest 2024.˝, koji je u večernjim satima, pred mnoštvom posjetitelja i u jednoj spektakularnoj i zabavnoj atmosferi, održan na Trgu domovinske zahvalnosti. Kao i sve dosadašnje, i ovogodišnji je festival organizirala Udruga Melodija iz Stankovaca, na čelu s umjetničkim direktorom festivala Zdenkom Sarađenom.


Budući da je festival značajan dio ovogodišnjeg programa Benkovačkog kulturnog ljeta, generalni pokrovitelj manifestacije bio je Grad Benkovac, dok je medijski promotor Radio Benkovac. Pred mnoštvom okupljenih posjetitelja uz pratnju vrhunskog zadarskog benda Vista, u natjecateljskom dijelu festivala, nastupilo je 13 mladih pjevača, koji su svojim scenskim nastupom oduševili okupljene. Objektivna publika je znala pozdraviti svaki nastup mladih talentiranih pjevača, koji su na poseban način istaknuli svoj glazbeni potencijal. Nakon nastupa svih izvođača poseban stručni žiri je morao donijeti odluke o najboljima, makar to, kako su i sami istaknuli, nije bila nimalo lagana zadaća. No ipak su se usuglasili te su donijeli konačnu ocjenu.


Dodijeljeno je ukupno sedam nagrada, po tri nagrade žirija i publike, te nagrada za najbolji scenski nastup. A najbolji scenski nastup, prema procjeni žirija imali su Nea Jurić i Toma Marović iz Solina koji su u duetu otpjevali pjesmu Dade Topića i Slađane Milošević ˝Princeza˝. Treću nagradu publike osvojila je Sofija Lovrić iz Zadra, s pjesmom ˝Ja sam za ples˝. Druga nagrada publike pripala je Roku Serdareviću iz Škabrnje za izvedbu pjesme Dalmatina ˝Refužo˝, dok je srca publike i prvu nagradu osvojila Emily Schlicht, benkovačke gore list, spektakularnom izvedbom pjesme Baby Lasagne ˝Rim Tim Tagi Dim˝.




Treću nagradu žirija osvojila je Škabrnjanka Marija Škara otpjevavši izvrsno pjesmu Dine Merlina ˝Da je tuga snijeg˝. Druga nagrada žirija pripala je Benkovčanki Niki Marinović koja je nastupila s pjesmom ˝Ti si želja mog života˝. I na kraju prvo mjesto na 13.Benkovac festu pripalo je maestralnom Nikoli Pavičinu, s otoka Čiova, koji je na oduševljenje publike pjevao hit Elvisa Presleya ˝It´s Now Or Never˝. Nakon što su im uručene nagrade, Emily i Nikola su za kraj i otpjevali još jednom pobjedničke pjesme. Inače u vrijeme dok je žiri vijećao na festivalu su nastupili i posebni gosti, jednako tako mladi pjevači Super Stara, prošlogodišnje pobjednice Benkovac festa Nina Vujević i Anela Vrkić, zatim Monika Jukić i Bruno Barišić te Matea Mandić. Sve mlade izvođače cijelo cu vrijeme pratili članovi grupe Vista koji su i svojim nastupom, ali i kao prateći bend bili itekako velika potpora mladim izvođačima, posebno u natjecateljskom dijelu festivala. Sve u svemu Benkovac fest je i te večeri opravdao svoj cilj, a to je promocija glazbene kulture, otkrivanje mladih talentiranih pjevača, a ovaj glazbeno-scenski spektakl uvijek je izazov i u Benkovcu ga jednako vole i mladi i stari. Bravo za mlade i bravo za organizaciju.