Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Kalkulacije

Rafa Nadal propušta Wimbledon kako bi se što bolje pripremio za OI u Parizu

Autor: Hina

13.06.2024. 16:01
Rafa Nadal propušta Wimbledon kako bi se što bolje pripremio za OI u Parizu

Foto: Rafa Nadal/Foto REUTERS

Na OI Nadal bi trebao igrati u konkurenciji muških parova i to u kombinaciji s ovogodišnjim pobjednikom Roland Garrosa Carlosom Alcarazom



MADRID Legendarni španjolski tenisač, 38-godišnji Rafael Nadal odlučio je propustiti nastup na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira Wimbledona kako bi se što bolje pripremio za Olimpijske igre.


Nadal je slavio u All England Clubu 2008. i 2010. godine, no čak 14 od svojih 22 “grand slam” naslova je osvojio u Roland Garrosu na zeljanoj podlozi, a ovogodišnji olimpijski turnir igrat će se upravo na terenima na kojima se igra i drugi “grand slam” turnir sezone.


Na OI Nadal bi trebao igrati u konkurenciji muških parova i to u kombinaciji s ovogodišnjim pobjednikom Roland Garrosa Carlosom Alcarazom.




“Čitavo ovo vrijeme sam trenirao na zemlji, a nakon što sam jučer saznao kako ću nastupiti na Olimpijskim igrama u Parizu smatram kako je najbolje za moje tijelo da ne mijenjam podlogu sve do tada. Žao mi je što to znači kako neću igrati u Wimbledonu zbog sjajne atmosfere na tom velikom turniru koji će uvijek biti u mom srcu”, objavio je Nadal.


Wimbledon će se ove godine igrati od 1. do 14. srpnja, dok su Olimpijske igre na programu od 26. srpnja do 11. kolovoza.