Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

The Carnival at the End of Days

Terry Gilliam snima komediju o Bogu koji želi uništiti čovječanstvo. Ulogu Sotone dao je glumcu donedavno nepoželjnom u Hollywoodu

Autor: T.I.

03.06.2024. 18:50
Terry Gilliam snima komediju o Bogu koji želi uništiti čovječanstvo. Ulogu Sotone dao je glumcu donedavno nepoželjnom u Hollywoodu

Foto: Wikimedia Commons

Riječ je o komediji koja bi po temi mogla biti kontroverzna, jer u njoj Bog odluči da uništi ljudsku civilizaciju, i jedini koji mu se u tom naumu suprostavi je Sotona, dakako iz svojih sebičnih razloga i gubitka smisla postojanja ako pakao više neće imati puniti grešnicima



Terrry Gilliam, originalni član legendarne komičarske skupine Monty Python i kasniji ugledni filmski redatelj (Brazil, Kralj ribara, Strah i prijezir u Las Vegasu, 12 majmuna…), nakon šest godina pauze od posljednjeg mu filma „The Man Who Killed Don Quixote“ sprema se snimiti film koji bi ga mogao vratiti u žižu zanimanja filmskog svijeta.


Naime, govoreći za francuski Premiere, Gilliam je objavio ne samo detalje zanimljivog scenarija svoh narednog djela „The Carnival at the End of Days“, već i jednako zanimljiv sastav glumačkog ansambla.


Riječ je o komediji koja bi po temi mogla biti kontroverzna, jer u njoj Bog odluči da uništi ljudsku civilizaciju, i jedini koji mu se u tom naumu suprostavi je Sotona, dakako iz svojih sebičnih razloga i gubitka smisla postojanja ako pakao više neće imati puniti grešnicima.




U razgovoru Gilliam je precizirao da bi snimanje moglo započeti u siječnju naredne godine, ovisno o rasporedima glavnih glumaca. A njihov popis je impresivan. Dva glavna glumca su svatko na svoj način holivudski rekonvalescenti, povratnici. Boga će glumiti Jeff Bridges koji se polako vraća nakon što se posljednjih godina borio sa zloćudnom bolešću koja je sad za njega očito samo ružna uspomena, a ulogu Sotone dao je Johnnyju Deppu koji je zadnjih godina u Hollywoodu bio ostraciziran zbog optužbi za obiteljsko nasilje dok nije drugačije dokazao na sudu u parnici protiv bivše supruge Amber Heard.


Ovim jakim imenima s kojima je Gilliam već radio (s Bridgesom u „Kralju ribara“, a  s Deppom u „Strahu i prijeziru u Las Vegasu“ te „Imaginariju Dr. Parnassusa“), dodajmo da će još neobjavljene uloge dobiti u posljednje vrijeme vrlo zaposleni Adam Driver i Jason Momoa, što čini zaista atraktivnu glumačku postavu.


S obzirom da u toj zanimljivoj priči Sotona traži i prezentira Bogu moderni par Adama i Eve koji bi ga trebali preobratiti u naumu da uništi ljudstvo, Gilliamu nedostaje još glavni ženski lik. Nije je još našao, u potrazi je za odgovarajućim profilom glumice.