Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

vremenska prognoza

Danas popodne novo nevrijeme, ali čini se da se konačno nazire kraj dugom nestabilnom razdoblju

Autor: P. N.

02.06.2024. 08:17
Danas popodne novo nevrijeme, ali čini se da se konačno nazire kraj dugom nestabilnom razdoblju

Foto: Arif Sitnica



U nedjelju toplije, ali opet nestabilnije, osobito navečer uz kišu i grmljavinu, još češće, gdjegod i obilnije u svježiji ponedjeljak, a od utorka sunčanije i toplije, piše HRT.


Popodne mogući pljuskovi


“U nedjelju prijepodne u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno sunčano, zatim porast naoblake pa prema večeri i u noći mjestimice može biti pljuskova i grmljavine, lokalno izraženijih. Jutro malo svježije od subotnjeg, a poslijepodne toplije, uz najvišu temperaturu oko 27 °C.


I u središnjoj Hrvatskoj veći dio nedjelje proteći će uz barem djelomice sunčano vrijeme. Poslijepodne oblačnije, a prema večeri i u noći raste vjerojatnost za pljuskove. Najniža temperatura između 10 i 13 °C, a najviša dnevna od 24 do 27 °C.




U Gorskoj Hrvatskoj i na sjevernom Jadranu nakon pretežno sunčanog jutra promjenjiva naoblaka, a uz jači razvoj oblaka ponajprije u gorju od sredine dana mogući su pljuskovi, ponegdje i grmljavina. Vjerojatnost za njih raste prema večeri i na sjevernom Jadranu gdje lokalno mogu biti izraženiji. Na Jadranu vjetar slab do umjeren, jugo i južni, navečer uz obalu bura.


Umjerenog juga bit će i na srednjem Jadranu, poslijepodne u okretanju na jugozapadni pa sjeverozapadni vjetar. Uz promjenjivu naoblaku, osobito od sredine dana mjestimice može biti pljuskova i grmljavine, češćih prema večeri.


Na jugu Hrvatske pljuskovi i grmljavina bit će češći u noći i ujutro, danju sunčanije, a ponekog pljuska može biti i u drugom dijelu dana. Uz obalu slaba bura, danju umjereno jugo uz malo do umjereno valovito more.”


Bolje od sredine tjedna


“U ponedjeljak na kopnu ponovno može biti izraženijih pljuskova i grmljavine, lokalno i nevremena. Prema sredini tjedna postupno sunčanije i toplije, ali ne još posve stabilno.


Izraženijih pljuskova i grmljavine početkom tjedna bit će i na Jadranu. Od utorka djelomice sunčano, pa i sunčanije, uz samo malu vjerojatnost za poneki pljusak.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. DHMZ-a.