Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

četvrti po redu

[FOTO] Održan Hod za život: 'Djecu ne obilježavamo dijagnozama jer je svaki život vrijedan življenja'

Autor: Nikolina Lucić

01.06.2024. 11:12
[FOTO] Održan Hod za život: 'Djecu ne obilježavamo dijagnozama jer je svaki život vrijedan življenja'

Foto: Nikolina Lucić



Četvrti Hod za život, obitelj i Hrvatsku počeo je danas u Kninu i Zadru. Zadarska povorka krenula je s Trga Petra Zoranića do Foruma, gdje je upriličen prigodan program. Ovom su hodnjom još jednom željeli naglasiti kako nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno. Geslo ove godine glasi “Glas rođenih, za život nerođenih”.


Uoči današnjeg četvrtog zadarskog “Hoda za život” podršku je organizatorima došao iskazati i novopečeni saborski zastupnik tvrde desnice, DP-ov Stephen Stjepo Bartulica u društvu saborskog kolege, doktora Damira Biloglava, čelnika županijske organizacije DP-a.


– Jako se veselim sudjelovanju. Ova manifestacija je znak nade. Ljudi koji u svoje slobodno vrijeme brane pravo na život naša su budućnost, jer ako tog prava nema, sva druga padaju u vodu, kazao je Bartulica, koji je svoj boravak u Zadru spojio s predizbornom kampanjom za EU izbore.




Okupljeni oko stava da život počinje začećem i svoju dužnost iskazuju za one čiji se glas ne čuje slave, kažu, život s nerođenom djecom i njihovim obiteljima kako bi poslali jasnu poruku da je svaki život važan jer je ono temeljno ljudsko pravo iz kojeg sva druga proizlaze.


– Pozdravljamo sve one koji su se u Zadru okupili iz ljubavi prema majci i nerođenom djetetu. Okupili smo se jer vjerujemo u činjenicu kako život počinje začećem. Četvrti je ovo Hod u Zadru, a šaljemo poruku glasa nerođenih. Želimo da Hrvatska bude država koja će širiti kulturu života, a ne smrti.



Naša se država nije gradila za smrt, već slobodu, jer život je temeljno ljudsko pravo iz kojeg sva druga proizlaze, poručila je Anamarija Buntić, koordinatorica Hoda u Zadru.  Zrinka Fabijanović iz nacionalne koordinacije Hoda za život iz Zadra je kratko poručila kako, ne diskriminirajući nikoga, pozivaju na ljubav prema svakom životu.


– Ovdje smo za svaki život, bez diskriminacije. Hodamo za rođene i nerođene. Djecu ne obilježavamo dijagnozama, jer svaki je život vrijedan življenja. Tu su i naši stari i nemoćni, koje ljudi, isto kao i nerođenu djecu prečesto nepravedno zapostavljaju, poručila je Fabijanić.


Beskompromisno stoje i pri vrijednosti da je svaki život jednako vrijedan za sebe. Ne žele stigmatizaciju majki koje se potpuno posvećuju svojoj djeci i brizi za obitelj, kao i one koji sa svojom djecom nose težak teret zdravstvenih problema.


Leo, jedan od sudionika Hoda kratko nam je kazao kako se zalaže za obitelj, siguran odgoj djece i njihovu sretnu budućnost u Zadru.


– Stojimo danas ne mrzeći nikoga s vjerom da je Zadar grad i kojem se sretno može živjeti, dodao je.


Foto


Hod za život u Zadru


avatar

Snimio: Mate Komina


01.06.2024. 13:56



































Galerija

Foto: Mate Komina