Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NESTABILNI SVIBANJ

Za tri regije na snazi upozorenje na nevrijeme, moguća je i pojava tuče: ‘Ovaj tjedan nema smirivanja’

Autor: P. N.

28.05.2024. 09:27
Za tri regije na snazi upozorenje na nevrijeme, moguća je i pojava tuče: ‘Ovaj tjedan nema smirivanja’

Foto: Emica Elvedji PIXSELL / iStock



Utorak je počeo uglavnom sunčano u većini predjela, no od sredine dana česta će biti pojava nestabilosti, kiše i pljuskova praćenih grmljavinom, većinom u unutrašnjosti. Lokalno može biti izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, osobito u zapadnim i središnjim predjelima, kaže meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.


Na snazi je upozorenje na nevrijeme za zagrebačku, karlovačku, gospićku regiju putem sustava Meteolarm Državnog hidrometeorološkog zavoda. Lokalno je moguća i tuča.


Nestabilno će biti i tijekom srijede, no rjeđa će ipak biti pojava nestabilnosti, s kišom i pljuskovima uglavnom u gorskoj Hrvatskoj, unutrašnjosti Istre i Dalmacije.




“I drugi dio tjedna ne donosi smirivanje vremena, nastavlja se nestabilan period. U četvrtak, osobito kasnije poslijepodne i navečer, lokalno može biti obilnije oborine, najizglednije na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti.


Petak će isto donijeti dosta čestu pojavu nestabilnosti, kiše i pljuskova s grmljavinom. U danima vikenda isto nestabilno”, kaže Blažević, piše N1.