Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

uljepšao dan mještanima

Izbornik Dalić posjetio Rtinu radi blagoslova zavjetnog križa

Autor: Nina Vigan

24.05.2024. 11:28
Izbornik Dalić posjetio Rtinu radi blagoslova zavjetnog križa

Foto: Osobna arhiva



Najtrofejniji izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić posjetio je općinu Ražanac povodom blagoslova križa zavjeta kojeg je donirao zajednici. Događaj otkrivanja ovog križa, svečano je protekao uz prisustvo velikog dijela mještana iz cijele općine i Rtine gdje je križ i postavljen.


Damir Jordan, načelnik Općine, objasnio nam je što je prethodilo ovom događaju.


– Zlatko Dalić ima bliskog prijatelja, gospodina Tomaža Hojnika koji živi u Rtini, a s kojim je došao na ideju da postave ovaj zavjetni križ na brdo iznad Rtine, u zaseoku Pekasi. Dalić mi se obratio u siječnju, izložio svoju ideju, a ja sam to zdušno prihvatio i Općina se angažirala koliko god je mogla.




Nastojali smo da to bude prije Europskog prvenstva, da sve to bude sređeno i evo projekt je uspješno priveden kraju. Mogu vam reći da je to jedan od rijetkih projekta koji od početka do kraja nije imao nikakvih zapreka tako da smo imali svečani blagoslov križa, istaknuo je Jordan.



Načelnik nam je otkrio kako je događaju prisustvovalo oko 150 osoba, iako događaj nije bio objavljen. Dalić je uljepšao dan svim mještanima koji su ga željeli susresti, ponosni što je odabrao upravo njihovu općinu za svoj zavjetni križ.


Inače, križ je izrađen od bračkog kamena, rad mještanina Alena Miočića koji slovi za nadarenog umjetnika, a koji je već izložio svoje radove u općini.


– Budući da imamo teren u vlasništvu Općine na prostoru Rtine, postavili smo križ na lokaciju koja će ujedno biti i budući Društveni dom za kulturno-umjetnička društva, a za koji trenutno pripremamo projekt.


Lokacija je izuzetna, s pogledom prema moru, prema Velebitu i Dalić se iskreno oduševio, kazao je Jordan dodavši da je sve bilo iznimno dirljivo i svečano uz svećenika koji je blagoslovio križ i uz Kud Radovin, Kud Sv. Šime Rtina i Kud Ražanac koji su dodatno uljepšali događaj.