Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bio pijan

Maltretirao ženu i završio iza rešetaka: "Slavonke se mora tući da se znaju ponašati prema mužu"

Autor: T.P.

21.05.2024. 20:54
Maltretirao ženu i završio iza rešetaka:

Foto: Vedran Karuza/NL



Općinski sud u Zadru kaznio je djelomičnom uvjetnom osudom i mjerom liječenja od alkohola 47-godišnjeg kazneno neosuđivanog muškarca iz Zadra zbog nasilja nad suprugom. On je, prema presudi, vrijeđao suprugu da je k*rva, psovao joj majku i govorio joj da ga sluša.


Također, nakon što ga je zatekla u vidno alkoholiziranom  stanju i pitala ga zašto pije, on je nekoliko puta otvorenim dlanom ruke udario u predjelu  glave, a na njen upit zašto je udara, odgovorio je da se „Slavonke moraju tući kako bi se  znale ponašati prema svom mužu“. Nakon što ga je nakon nekoliko dana ponovno zatekla pijanog, kazao joj je da je nezahvalna i da je zbog nje izgubio obraz zbog neodlaska na proslavu kod prijatelja. Opet je udario i rekao da će je zaklati, kao i djecu kad se vrati s puta. Isto je ponovio i svojoj majci, kod koje je to izazvalo strah uznemirenosti, tjeskobe i poniženja.


– Okrivljenik je bio tijekom inkriminiranog vremena smanjeno ubrojiv te je i to sud cijenio  kao olakotnu okolnost. Kao otegotnu okolnost sud je cijenio činjenicu da se  okrivljenikovo nasilje sastojalo ne samo od onoga verbalnog, nego i od fizičkog. Pri  tome je potrebno istaći da se ono verbalno sastojalo i od krajnje seksističkih izjava, preko prijetnji izbacivanjem do čak uvreda s obzirom na regionalnu pripadnost, stoji u obrazloženju presude.