Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

ZASTUPNICA CENTRA

Puljak pitala Dabru koliko je studirao: “Javili su mi da mu je Grad platio kurs za trenera”

Autor: Portal Novi list

17.05.2024. 21:45
Puljak pitala Dabru koliko je studirao: “Javili su mi da mu je Grad platio kurs za trenera”

Foto: Davor Kovačević; Patrik Macek/PIXSELL



Zastupnica Centra Marijana Puljak na današnjoj sjednici Sabora pitala je budućeg ministra poljoprivrede Josipa Dabru je li se sjetio koliko je dugo studirao.


Time se osvrnula na situaciju u kojoj Dabro, istaknuti član Domovinskog pokreta, junior partnera u koaliciji s HDZ-om, nije znao odgovoriti koliko je studirao.


“Je li uopće studirao?”


“Na čelu Ministarstva gospodarstva imamo odvjetnika Antu Šušnjara. Kineziolog Josip Dabro će preuzeti resor zadužen za poljoprivredu, šumarstvo i ribarstvo, dakle ne za sport, nego za šumarstvo i ribarstvo.




Teolog Ivan Šipić će voditi Ministarstvo demografije ili ministarstvo, kako ga ja zovem, ženo, ostani doma.


Kad se pogledaju životopisi tih kandidata, malo je reći da nismo uvjereni u njihove kvalifikacije za ove nove funkcije.


Posebno me brine gospodin Dabro koji na direktan upit medija nije znao odgovoriti. Je li uopće studirao, a ako je studirao, je li tri godine ili pet godina?”, rekla je Marijana Puljak.


“Grad mu platio kurs za trenera”


Kako prenosi tportal, osvrnula se i na informaciju iz njegova životopisa da je bio “suradnik u Gradu Otoku” te je rekla da je zapravo bio komunalni redar i da mu je grad platio “kurs za trenera”.


“Podržavate HDZ koji je poznat po plagiranim doktoratima i kombijima kojima idu u Osijek po doktorate za vikend. Dopustite da zatražimo i vašu diplomu i dokaz da ste zaista završili visoku školu”, rekla je Puljak.


Odakle joj ta informacija?


Index je pitao Marijanu Puljak odakle joj informacija da je Grad Otok Dabri platio kurs za trenera.


“To su mi javili taman prije govora. Zato sam to i postavila kao pitanje, a on je samo šutio, nije niti odmahnuo glavom”, rekla je Puljak.


Indexu je poslala poruke koje je dobila, a u kojima se navodi da je Dabro “vjerojatno završio nešto” na Društvenom veleučilištu u Zagrebu, koje se naknadno zatvorilo.