Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

NATJEČAJ

18. donacijski ciklus: Zaklada Adris nastavlja promicati izvrsnost i znanje

Autor: Portal ZL

14.05.2024. 12:56
18. donacijski ciklus: Zaklada Adris nastavlja promicati izvrsnost i znanje

Foto: Zaklada Adris



Na zajedničkoj sjednici Zakladne uprave i zakladnih vijeća Zaklade Adris, najveće korporativne zaklade u ovom dijelu Europe, donesena je odluka o raspisivanju ovogodišnjeg natječaja.


I u ovom, osamnaestom po redu donacijskom ciklusu, moći će se prijaviti istaknuti projekti i pojedinci u dva programa Zaklade – Znanje i otkrića za potporu izvrsnim učenicima i studentima, znanstvenicima i inovatorima te znanstvenim i istraživačkim projektima te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota, za potpore umjetničkom stvaralaštvu i umjetnicima, projektima zaštite prirode i očuvanja hrvatske izvornosti, uz donacije humanitarnim projektima.


Temeljna je zadaća Zaklade Adris poticanje pozitivnih promjena u društvu i izgradnja drukčijeg sustava vrijednosti. Zahvaljujući ustrajanju na visokim kriterijima u odabiru projekata – izvrsnost, originalnost i znanstveni doprinos – rad Zaklade i dosadašnji projekti već su prepoznati u Hrvatskoj i svijetu.




Kao što je više puta istaknuo predsjednik Zakladne uprave Korado Korlević, Zaklada Adris stipendijama i projektima gradi generaciju koja ima hrabrosti i znanja preuzeti stvaranje bolje budućnosti.


Kako bi se osigurala transparentnost i pravednost raspodjele sredstava Zaklade, i u ovom su natječajnom ciklusu prioriteti, uvjeti i načini dodjele sredstava za programe i stipendije detaljno propisani Pravilnikom Zaklade Adris, dostupnim na službenim internetskim stranicama Zaklade.


Čim natječaj bude otvoren i objavljen u dnevnom tisku, na istoj stranici moguća će biti i online prijava.


Podsjetimo, Adris grupa za financiranje Zaklade godišnje izdvaja jedan posto dobiti iz poslovanja. Od utemeljenja 2007. godine, Zaklada Adris dodijelila je više od osam milijuna eura za projekte i pojedince koji potiču inovativnost i razvoj znanja, stvaralaštvo, očuvanj


e hrvatske prirodne i kulturne baštine, rad s djecom i mladima te dobrotu i solidarnost u hrvatskome društvu. Dodijeljeno je i gotovo 400 stipendija ukupno vrijednih 1,3 milijuna eura nadarenim učenicima i studentima na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu.


Danas su mnogi od njih vrsni i svjetski priznati stručnjaci, znanstvenici, liječnici i umjetnici. Više o Zakladi Adris i istaknutim projektima i pojedincima koje je poduprla dostupno ovdje.