Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

Brzo i efikasno

Proljetno čišćenje: Imamo nekoliko trikova za ogromnu uštedu vremena

Autor: Mija Dropuljić

13.05.2024. 08:30
Proljetno čišćenje: Imamo nekoliko trikova za ogromnu uštedu vremena

Foto: iStock

Uz naša tri savjeta čišćenje doma nikad nije bilo brže i jednostavnije



Proljeće nije samo vrijeme za sređivanje i uređivanje dvorišta i vrta, to je period kada radimo i veliko proljetno čišćenje interijera.


Koliko god se nakon tog velikog čišćenja osjećali bolje, često se dogodi da ne znamo otkuda početi, kako organizirati i na koncu maksimizirati svoje vrijeme. Donosimo korisne savjete uz će ovogodišnje proljetno čišćenje biti brzo i nadasve efikasno.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.


 


Objavu dijeli Crazy Plastics SA (@crazyplasticssa)


Uvijek od gore prema dolje


Zvuči posve banalno, no nije rijetkost da se na čišćenje bacimo bez konkretnog plana. U tom trenutku najčešće krenemo čistiti ono što nam je u vidnom polju. No, uvijek čistite od gore prema dolje.


To znači da prvo prođete najviše police, ladice i rasvjetna tijela. Naime, prilikom brisanja gornjih elemenata, uvijek dio prašine padne na one niže i na pod. Ovako ne trebate čistiti ponovno donje elemente nego idete korak po korak.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Clean And Gleam Cleaning (@clean.gleam_cleaning)


Složite plan “čekanja”


Važno je dobro kalkulirati vrijeme. Ako je sredstvu za čišćenje potrebno desetak minuta da djeluje ili je vaša perilica suđa gotova tek za dva sata, u međuvremenu možete odraditi drugi dio poslova. Umjesto da vrijeme izgubite na mobitelu, slobodne minute iskoristite da presložite/očistite druge stvari.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Clean And Gleam Cleaning (@clean.gleam_cleaning)


Pročitajte uvijek upute


Prije nego krenete koristiti sredstvo za čišćenje, uzmite si vremena kako biste pročitali detaljno upute. Ne reagira, odnosno funkcionira, svako sredstvo na isti način. Ovako ćete izvući maksimum iz njega te lakše posložiti vrijeme “čekanja” i “djelovanja”.