Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

„Majstori“ premijerno na HTV-u Igrana humoristična serija za djecu i obitelj

Autor: ZL

14.12.2022. 14:24
„Majstori“ premijerno na HTV-u Igrana humoristična serija za djecu i obitelj

Foto: Pixabay



Od subote 24. prosinca na Hrvatskoj televiziji (HRT-HTV) gledat ćemo “Majstore” – novu igranu humorističnu seriju za djecu i obitelj.


U 11 epizoda serije upoznat ćemo majstore koji popravljaju televizore, računala i ostale uređaje, ali još važnije im je naučiti djecu da se može zabavljati i bez televizora, da večeri bez mobitela i ostalih ekrana mogu biti ispunjene druženjem i veseljem i da zbog automobila ne smijemo zaboraviti obiteljske šetnje.


Svaki kvar uređaja u svakoj epizodi povezan je s problemom u ponašanju nekoga od članova obitelji. Neki previše igraju računalne igrice, drugi previše gledaju u različite ekrane ili ne znaju što bi sa sobom kad nestane struje, treći nisu umjereni u konzumaciji slastica.




Kroz humor i pjesmu, popravljajući perilice, hladnjake, usisavače i ostale uređaje, majstori rješavaju puno ozbiljnije nedostatke na koje smo često toliko naviknuli da ih smatramo normalnim i poželjnim. Cilj serije je da potakne emocionalni, kognitivni i socijalni razvoj djece.  


U seriji ćemo vidjeti mnogo poznatih hrvatskih glumaca, a u glavnim ulogama su majstorica Maja Posavec te majstor šef Igor Kovač i majstorski naučnik Toma Medvešek.


„Majstori“ su na rasporedu svaki dan od subote, 24. prosinca na Trećem programu Hrvatske televizije (HRT-HTV3) unutar Juhuhua.


Redateljica i scenaristica: Sara Hribar, producent: Jure Bušić, snimatelj: Daniel Ruljančić, skladatelji: Vid Hribar i Nina Bajsić, montažeri slike: Tomislav Pavlic, Urša Vlahušić, Irena Perčinlić i Žarko Korać, dizajner i snimatelj zvuka: Luka Grubišić-Čabo, scenografkinja: Tajana Čanić Stanković, supervizorica kostimografije: Željka Franulović, kostimografkinja: Nika Čuić, majstorica maske: Asja Novaković. Proizvodnja Jaka produkcija za HRT. Urednik Anđelko Glibo.