![Lasagne alla Norma okusom će vas odvesti ravno na Siciliju](https://zadarskilist.novilist.hr/wp-content/uploads/2024/02/pexels-anna-guerrero-4079520-scaled-1-792x495.jpg)
Foto: Pexels
S tjesteninom je život ljepši
Tjestenina alla Norma jedno je od klasičnih sicilijanskih jela.
S rajčicom, patlidžanom i aromatičnim sirom koji se nježno topi, ovo jelo odmah dočarava mediteranski stil života u vašoj kuhinji.
Klasični recept za tjesteninu možete pripremiti i kao ukusnu varijantu lasagna, koje vas divno ugriju i natjeraju da zaboravimo na tmurno zimsko vrijeme.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- Malo maslinovog ulja
- 800 g nasjeckanih rajčica
- Sol, papar, šećer
- Svježi bosiljak
- 500 g patlidžana (cca 3 srednje veličine)
- 500 g ricotte
- 100 ml mlijeka
- muškatni oraščić
- 200 g mozzarelle
- 100 g parmezana
- 250 svježih listova lasagna
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Prvo pripremite umak od rajčice. Da biste to učinili, ogulite luk i češnjak. Luk sitno narežite i pirjajte na malo maslinovog ulja dok ne postane proziran. Češnjak protisnite i kratko propirjajte. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu, začinite solju, paprom i šećerom te pirjajte oko 15 minuta.
Nasjeckajte svježi bosiljak i umiješajte neposredno prije kraja kuhanja. Stavite sa strane, potom ponovo zagrijte ulje u tavi. Patlidžane operite i narežite na ploške cca. 4 mm debljine.
Zatim pržite na maslinovom ulju dok ne porumene i stavite na kuhinjski papir da se ocijede. Sada umiksajte kremu od ricotte. Da biste to učinili, miješajte ricottu s mlijekom dok ne postane glatka i začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
Mozzarellu narežite na ploške, a parmezan sitno naribajte. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Slažite lasagne na sljedeći način: dno posude za pečenje najprije premažite slojem umaka od rajčice, a zatim na vrh poslažite sloj listova.
Na vrh namažite kremu od ricotte i pokrijte tankim slojem umaka od rajčice.
Sada po umaku rasporedite ploške patlidžana i pospite ih parmezanom. Zatim ponovno stavite ploške tjestenine i ponovite redoslijed ricotte, umaka od rajčice, patlidžana, parmezana i tjestenine dok ne potrošite sve ploške tjestenine i sav patlidžan.
Na kraju lasagne prekrijte kremom od ricotte i ploškama mozzarelle, po potrebi pospite i preostalim parmezanom. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 20 minuta.
Dobar tek!
najnovije
najčitanije
Županija
dodatne mjere policije
Na području županije postavljeno osam novih kamera za nadzor brzine. Donosimo lokacije
Hrvatska
rigorozan program
Hrvatska vojska dobila nove komandose. Pogledajte video brutalne obuke
Crna Kronika
bio pijan
Podignuta optužnica protiv Nizozemca koji je kod Novalje zapalio hrvatsku zastavu
Ostali sportovi
dvojac na pariće
Braća Lončarić u debiju na Olimpijskim igrama do polufinala!
Crna Kronika
ratni zločin
Pukanićev ubojica optužen za ubojstvo zarobljenih hrvatskih vojnika 1991.
Crna Kronika
nepoznate okolnosti požara
Zapalio se automobil na Dugom otoku! Vozio ga Mate Lukić
Scena
NOVA PJESMA
VIDEO Pogledajte spot za novu Thompsonovu pjesmu, fanovi nižu same komplimente
Crna Kronika
sudar na semaforu
Još jedna prometna nesreća u Murvici! Teško ozlijeđena žena
Županija
TJERANJE S PLAŽE
Čovjek potjerao ženu s plaže u Selinama: ‘Jel’ ti znaš da je to privat? Ovaj mol sam ja gradio…’
Zadar
SRETNIK IZ ZADRA