Utorak, 30. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Još jedna ozljeda

Kakav peh za hrvatskog reprezentativca. Bender ozlijedio križne ligamente, a protekloga ljeta se vratio nakon teške ozljede

Autor: Hina

13.12.2022. 21:24
Kakav peh za hrvatskog reprezentativca. Bender ozlijedio križne ligamente, a protekloga ljeta se vratio nakon teške ozljede

Foto: Dragan Bender/Foto V. KARUZA

Idući tjedan će ponoviti pretrage kako bi se ustanovila težina ozljede te saznalo jesu li ligamenti potpuno ili djelomično oštećeni. O tome će ovisiti hoće li biti podvrgnut kirurškom zahvatu, priopćio je Obradoiro



MADRID Hrvatski košarkaški reprezentativac Dragan Bender (25) ozlijedio je križne ligamente lijevog koljena tijekom nedjeljne utakmice španjolske lige između njegovog Obradoira i Bilbao Basketa, izvijestio je u utorak klub nakon nalaza liječnika.


“Idući tjedan će ponoviti pretrage kako bi se ustanovila težina ozljede te saznalo jesu li ligamenti potpuno ili djelomično oštećeni. O tome će ovisiti hoće li biti podvrgnut kirurškom zahvatu”, priopćio je Obradoiro, klub sa sjevera Španjolske.


Bender je ondje došao u kolovozu kako bi se vratio u formu poslije pauze uzrokovane prijašnjom teškom ozljedom koljena. Krilni centar, visok 212 centimetara, sada bi mogao propustiti ostatak sezone.




“Ozlijedio se prilikom skoka u posljednjim minutama utakmice kod Bilbao Basketa”, izvijestio je Obradoiro koji je u toj utakmici pobijedio sa 80-77.


Bender je uspješno počeo sezonu s prosječno 23 odigrane minute i 17,2 postignuta koša po utakmici.


Obradoiro se nakon jedanaest kola nalazi na 11.mjestu među 18 klubova prve lige.


Bender je prethodne dvije sezone bio u Maccabiju, no prošle sezone je odigrao samo dvije utakmice za reprezentaciju Hrvatske jer se oporavljao od  ozljede.


Karijeru je počeo u Splitu i Kaštelima a sa 16 godina je potpisao sedmogodišnji ugovor s Maccabijem. No nakon dvije godine provedene ondje bio je izabran na NBA draftu od strane Phoenix Sunsa. Nakon 187 utakmica, uključujući i one za Milwaukee Buckse i Golden State Warriorse, vratio se u Maccabi.


Koljeno je bio ozljedio tijekom polufinalne utakmice izraelskog prvenstva.