Subota, 27. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

URBANISTIČKI PLAN UREĐENJA

Turisthotel se širi na dodatnih 6,5 hektara

Autor: Nikolina Lucić

17.01.2024. 10:58
Turisthotel se širi na dodatnih 6,5 hektara


Ako suditi prema Odluci o izradi Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Turističkog naselja Zaton, koji je trenutno u izradi za nositelja Plana – Grad Nin i njegov Upravni odjel za komunalne djelatnosti, Turisthotel d.d., koji inače financira izradu Plana, širit će se na dodatnih 6,5 hektara. Prema dokumentu koji je objavljen nakon posljednje prošlogodišnje sjednice ninskog Gradskog vijeća, razlozi za izradu Izmjena i dopuna UPU-a su razvojne potrebe postojećeg turističkog naselja u svrhu ostvarivanja kontinuiranih ulaganja i sustavnog unaprjeđenja usluga i sadržaja visokih standarda kvalitete. Cjelokupni obuhvat Urbanističkog plana uređenja Turističkog naselja Zaton zauzima područje od oko 139 hektara, dok je područje obuhvaćeno Izmjenama oznake T1 označeno na 6,5 hektara.


– Cilj Izmjena i dopuna UPU-a je redefiniranje prostorne cjeline (zone) oznake T1 – hotel, kao prostor za budući razvoj unutar kojeg će biti moguće realizirati sadržaje planske oznake T2 – turističko naselje i oznake T3 – kamp, kratko nam je odgovorio pročelnik Jozo Mustać, najavivši i kako prvi nacrt Izmjena i dopuna Ninjani mogu očekivati u prvoj polovici veljače.


– Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću provest će se kroz planirani postupak javnog uvida, u veljači 2024 godine, najavio je Mustać.




Nekoliko pitanja postavili smo i Upravi Tuirsthotela, s namjerom da doznamo nešto više o tome kave će izmjene UPU -a ići na ruku ovoj velikoj zadarskoj turističkoj tvrtki, koja je odnedavno u većinskom vlasništvu Tankerske plovidbe d.d., kao i koji su planovi tvrtke za novo zemljište na koje se treba širiti s obzirom na to da se, prema Odluci o izradi Izmjena i dopuna UPU-a Turističkog naselja Zaton, planira redefiniranje zone T1 – hotel u zone T2 i T3 – turističko naselje i kamp. Na kraju, zanimalo nas je postoji li na razini tvrtke već inicijalni projekt takvog zahvata i što bi on obuhvaćao, kao i to radi li se već na planovima izvedivosti projekta i njegovih troškova.


Iz Uprave Turisthotela odgovorili su nam tek kako je Turisthotel d.d., s pedeset godina dugom tradicijom u djelatnosti ugostiteljstva i turizma te stalnim razvojem kroz desetljeća, tvrtka koja uspješnim poslovanjem uvelike doprinosi pozicioniranju grada Zadra i Zadarske županije kao prepoznatljive i poželjne turističke destinacije.


– Najkvalitetniji kamp u Hrvatskoj upravo je Zaton Holiday Resort. Kontinuirana ulaganja i konzistentno unaprjeđenje usluga i sadržaja rezultiraju iz godine u godinu brojnim nagradama i priznanjima struke. Strategija razvoja za naredni period uključuje i nove investicije u smjeru podizanja kvalitete infrastrukture i kreiranju novih sadržaja cjelokupnog Resorta koja će generirati veću atraktivnost lokacije i veće zadovoljstvo stalnih i novih gostiju, a o čemu ćemo vas pravovremeno informirati, poručili su iz Uprave Turisthotela d.d.